Top flop tedna

»Gluhonemi« nenadoma dobil dar govora in sluha

ss
31. 7. 2017, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
Darovalec je bil presenečen nad krinko zbiralca prispevkov.

10. V Arclinu je neznani storilec vlomil v trgovino. Pogrešajo cigarete in žganje.

9. Blejski policisti so oglobili avanturista, ki sta nedovoljeno kampirala. Kdor kampira na javnem kraju, ki za to nidoločen, ali na zasebnem prostoru brez soglasja lastnika ali posestnika, se kaznuje z globo 83,46 evra.

Blejski policisti so oglobili avanturista, ki sta nedovoljeno kampirala. 

8. Primorski policisti so na stari cesti Bivje–Škofije ustavili 24-letnega domačina na skuterju, za katerega se je izkazalo, da je predelan, da pelje hitreje. Mladenič je tudi nekoliko napihal (0,42 mg/l), poleg tega pa so pod sedežem skuterja policisti našli za vzorec marihuane. Kršitelj je bil obravnavan po hitrem postopku.

7. V Rimskih Toplicah so neznanci iz ograjenega prostora ukradli plinsko jeklenko in lastnika oškodovali za okrog 70 evrov.

6. Na gradbišču med Ilirsko Bistrico in Šembijami je nekdo ukradel akumulator za krmiljenje semaforja. Škode je za okrog 300 evrov.

5. Črnomaljski policisti so v enem dnevu dvakrat obravnavali pijanega 37-letnega domačina na kolesu. Prvič je imel v litru izdihanega zraka 1,09 miligrama alkohola, čez nekaj ur pa »le še« 0,85 miligrama alkohola. Zaradi kršitev so mu odvzeli prostost in ga pridržali. Sledi globa 2880 evrov.

4. Mlajši moški je v Postojni v trgovini od zaposlene z nožem v roki zahteval denar, ko pa mu je trgovka odvrnila, da ga je fotografirala, je ropar pobegnil.

3. Gorenjski policisti so obravnavali »prijavo o osvetljevanju letala z žarkom med pristajanjem«. »Do posledic v dejanju neznane osebe ni prišlo, policisti pa postopek še vodijo in zbirajo obvestila o sumu kaznivega dejanja ogrožanja javnega prometa z nevarnim dejanjem ali sredstvom po kazenskem zakoniku,« so sporočili iz kranjske policijske uprave.

2. V Slovenj Gradcu so neznanci vlomili v dva avtomata za jajca in izbezali za okrog 40 evrov drobiža.

1. V Kranju je občan nabiralcu prostovoljnih prispevkov, ki se je pretvarjal, da je gluhonem, izročil nekaj denarja, potem pa ugotovil, da oseba normalno komunicira z drugimi, zato je dogodek prijavil policiji. Možje postave so kršitelja izsledili in zoper njega uvedli prekrškovni postopek.