Menjave

Cirkus v Beli hiši: Trump umaknil novega šefa

T.L.
31. 7. 2017, 20.42
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Komaj se je dobro usedel na stol direktorja urada za komuniciranje, je Anthony Scaramucci že preteklost.

Reuters
Anthony Scaramucci

V Beli hiši pod Trumpovim vodstvom vladata cirkus in kaos. Odhodi in odpuščanja so stalnica nekajmesečnega Trumpovega predsedovanja, ki se bo že s tem zapisal v zgodovino. Trend se očitno še ne bo končal.

Potem ko je na položaj novega vodje kabinete prišel upokojeni general John Kelly, ki je doslej vodil ministrstvo za domovinsko varnost in je danes začel z opravljanjem nalog, je že odjeknila novica, da Anthony Scaramucci ne bo več direktor urada za komuniciranje, poroča New York Times. Šlo pa naj bi za željo generala Kellyja, ki jo je Trump uslišal. Scaramucci se je na položaju, ki se je z majem izpraznil po odstopu Mika Dubke, obdržal pičlih deset dni. 

Iz Bele hiše so po poročanju BBC kmalu sporočili: "Anthony Scaramucci bo zapustil položaj direktorja za komuniciranje v Beli hiši. Gospodu Scaramucciju se je zdela najboljše, da vodji kabineta Johnu Kellyju omogoči nov začetek in možnost, da sestavi svojo ekipo. Želimo mu vse najboljše."

Na tiskovni konferenci, ki je sledila kmalu po najavi, Sarah Huckabee Sanders ni želela neposredno odgovoriti, ali je Trump odpustil Scaramuccija na svojo željo, željo Kellyja ali pa je Scaramucci le upošteval "namig", da je odhod s položaja zaželen. Je pa dejala, da je predsednik Trump smatral, da Scaramuccijevo vedenje in izjave, ki so odmevale v zadnjih dneh, niso bile primerne.