Prebrisana in manipulativna

Predstavljala se je za moškega in z njo občevala z umetnim penisom

R.T.
21. 7. 2017, 10.53
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

27-letnica, ki je svojo prijateljico preslepila, da je moški, ji zavezala oči in z njo spolno občevala s pomočjo umetnega penisa, mora za zapahe.

Profimedia
Sodišče je Newlandovo leta 2015 najprej obsodilo na 8 let zapora, zdaj so ji na ponovljenem sojenju kazen znižali na šest let in pol.

Gayle Newland, 27-letnica iz britanskega mesta Willaston, je za zadovoljevanje svoje bizarne spolne fantazije na spletu ustvarila novo identiteto in v svoj peklenski načrt zvabila nič hudega slutečo 25-letnico.

Newlandova se je na facebook predstavljala kot moški z imenom Kye Fortune, pod to pretvezo pa je v svojo spletko zvabila žensko, ki zaradi varovanja zasebnosti ostaja neimenovana. Odnos med njima je trajal kar dve leti, v tem obdobju pa sta imeli približno deset spolnih odnosov, pri čemer je Newlandova od »partnerice« vedno zahtevala, da ima zavezane oči. Ta je bila tako ves ta čas prepričana, da spi z moškim. Do šokantnega spoznanja je prišla šele, ko si je enkrat med občevanjem snela masko.

Profimedia
Sodnik jo je označil za prebrisano in manipulativno osebo.

25-letnica je na sodišču pojasnila, da jo je Newlandova pred prvim srečanjem prosila, če bi lahko nosila obrazno masko, saj da se glede svojega videza vse od možganske operacije počuti precej negotovo in nelagodno. V dveh letih naj bi skupaj preživeli več kot 100 ur, 25-letna žrtev pa je z Newlandovo zavezanih oči »gledala« celo televizijo in se sončila.

»Vsakič, ko sem se s Kyejem Fortunom srečala, sem na obrazu že imela masko, ali pa sem si jo nadela, medtem ko je on počakal pred vrati. Tako zelo sem si želela ljubezni. To je patetično, tako obupano sem iskala ljubezen,« je med pričanjem povedala 25-letnica.

Newlandova je krivdo vseskozi zavračala. Trdila je, da je 25-letnica dobro vedela, da gre samo pretvarjanje, saj naj bi imeli obe težave z izražanjem svoje spolnosti. Sodišče ji ni nasedlo. Sodnik David Stockdale, ki jo je včeraj obsodil na zaporno kazen šestih let in pol, je pojasnil, da njena dejanja kažejo na »izjemno raven prebrisanosti ter srhljivo željo po manipulaciji in obvladovanju življenj drugih.« Newlandova je obsojena za kaznivo dejanje spolnega napada z uporabo »protetičnega penisa.« Newlandova je bila leta 2015 za isto dejanje sicer obsojena na osem let zapora, vendar je bila obsodba pozneje razveljavljena.