Odlomljen beton

Smrt 45-letnega turista: "Hotel je zanemarjen, v sobah vlada vojno stanje"

R.T.
21. 7. 2017, 10.22
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Na nesrečnega Čeha je padel del betonske ograje in ga na mestu ubil.

Profimedia
Smrt češkega turista v Opatiji.

Pred dnevi se je v Hotelu Belvedere v Opatiji zgodila strašna in nepotrebna nesreča: življenje je izgubil 45-letni turist. Policija in državno odvetništvo sta zdaj podala ugotovitve, po katerih nesreča ne smatrajo za kaznivo dejanje, ampak nesrečen slučaj, se pa kriminalistična preiskava nadaljuje. Za Čeha je bilo usodno, ko je del betonske ograje na balkonu padal nanj. Sila udarca je bila tako močna, da je bil nesrečnik na mestu mrtev. 

Okoliščine nesreče so sprožile val vprašanj o odgovornosti za nesrečo v hotelu, ki ga nekdanji gostje označujejo za "katastrofo". Policija sicer ni navedla imena hotela, so pa o njem poročali hrvaški mediji.

Ocene gostov enotne: zanemarjeno

Gre za zgodovinski opatijski hotel, za katerega je značilna arhitektura v slogu dunajske secesije ob koncu 19. stoletja. Pred spremembo namembnosti v hotel so objekt uporabljali za mladinsko zdravilišče, je zapisano na spletni strani hotela. Vendar: leta zanemarjanja so pustila pečat na hotelu, ki se ponaša le z dvema zvezdicama. Ocene gostov na potovanjem namenjeni spletni strani TripAdvisor so naravnost katastrofalne. In po vsebini zelo podobne: gostje priznavajo, da je lokacija hotel odlična in da je nekoč zgradba morala izgledati čudovita, da pa so leta zanemarjanja zahtevala ceno. Hotel da je umazan, dotrajan, nekdo je celo napisal, da je hotel "prava šala", drugo mnenje pa, da v sobah vlada "vojno stanje". Kritike padajo na kvaliteto vzmetnic, očitki o umazaniji in uničeni notranji opremi sob, lepih besed ne najdejo niti za strežbo in ponudbo. 

Hotel Belvedere je del skupine Liburnia riviera hoteli (LRH). Uprava je po nesreči in pred policijskim poročilom objavila svojo plat nesrečnega dogodka. Zapisali so, da vse kaže, da je gost na balkonu sobe privezal improvizirano visečo mrežo iz vrvi in platna. Nato pa je ali skočil nanjo ali se je na njej močno zazibal ali pa je nekdo skočil nanj, ko je ležal v mreži, ali pa je zaradi nekega drugega razloga oziroma močne sile prevrnila bočna betonsko ograda in mu padla na glavo.