Jabolko ne pade daleč od drevesa

Sin Veselina Jovovića priznal oboroženi rop zlatarne

ss
21. 7. 2017, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Sinu razvpitega Vesa, katerega umor po 19 letih še vedno ni razrešen, prisodili tri leta in deset mesecev zapora.

Arhiv Svet24
Dušan je očeta izgubil, ko mu je bilo komaj devet let.

Kot rečeno, je že večkrat obsojeni 28-letni Dušan Jovović na ljubljanskem okrožnem sodišču priznal, da je 11. maja okoli 15.40 skupaj z neznanim storilcem oropal zlatarno Štern v Kamniku.

Jovović je odnesel 105 različnih prstanov, štiri ovratnice in štiri zapestnice v skupni vrednosti 19.484 evrov.

Kot so tožilci zapisali v obtožnici, sta se storilca na kraj zločina, Usnjarsko ulico, pripeljala s fiat puntom, na katerem so bile nameščene ukradene registrske tablice. Neznanec je počakal v avtu, Jovović pa je s pištolo vstopil v zlatarno in se spravil nad vitrine z dragocenostmi. Lastnik ga je opozoril, da to počne »brezveze, ker je itak vse posneto«, Jovović pa mu je zagrozil, da ga bo ustrelil. Iz zlatarne je nato odnesel 105 različnih prstanov, štiri ovratnice in štiri zapestnice v skupni vrednosti 19.484 evrov. Po ropu sta se storilca odpeljala, Jovovića pa so policisti že kmalu izsledili, saj je od 23. maja v priporu, kjer bo počakal na pravnomočnost sodbe.

Mati mu bo še naprej stala ob strani

Osemindvajsetletnik je bil v preteklosti že večkrat obsojen. 

Tožilstvo je za primer priznanja krivde predlagalo štiri leta zapora, sodišče pa ga je kaznovalo še nekoliko mileje. Pred izrekom sodbe je na predlog obrambe pričala mati obtoženca, ki je dejala, da se s sinom normalno razumeta in da mu je pripravljena, kot zadnjič, ko je prišel iz zapora, finančno pomagati s 1500 evri na mesec, dokler si ne najde službe in se postavi na noge. Na vprašanje tožilke je povedala še, da ji je znano, da je sin odvisnik, in da ne odobrava njegovega načina življenja, po njenem mnenju pa bolj kot karkoli drugega potrebuje zdravljenje. Da obžaluje svoje dejanje in se namerava spremeniti in dokončati fakulteto, je v končni besedi poudaril tudi Jovović.

Jabolko ne pade daleč od drevesa

Osemindvajsetletnik je bil v preteklosti že obsojen zaradi napadov na policiste in vlomov. Septembra 2010 je na primer z neznancem vlomil v trgovino Seles na Perovem in ukradel za več kot 40 tisoč evrov motoristične opreme. Kot rečeno, gre za sina Veselina Jovovića - Vesa, o katerem so v devetdesetih govorili kot o kralju črnogorskega podzemlja v Sloveniji in ki je junija 1998 obležal pod streli neznanca v lokalu v Župančičevi jami v Ljubljani.