Pobegnila sta v gozd

Moral bi bi prestajati kazen, on raje po Škofljici nevarno vozil

T.L.
14. 7. 2017, 12.47
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Z ukradenimi registrskimi tablicami in brez veljavnega vozniškega dovoljenja.

Bobo
Fotografija je arhivska.

Policista sta v četrtek nekaj pred 22. uro med nadzorom prometa na Škofljici opazila voznika z osebnim vozilom znamke renault clio, ki je kršil cestno prometne predpise. Vozilo sta zato skušala po predpisih ustaviti (svetlobni in zvočni znak), kar pa voznik ni upošteval in je raje s pospešeno hitrostjo z vožnjo nadaljeval v smeri Iga, kjer so policisti nato uspešno uporabili sredstvo za prisilno ustavljanje – stinger. Potem ko je "stinger" vozilo ustavil, jo je voznik skupaj s sopotnikom peš mahnil v bližnji gozd. A ne za daleč. saj so ju kmalu našli in prijeli policisti - vodniki službenih psov.  

Policija je ugotovila, da je 23-letnik iz Ljubljane vozil neregistrirano vozilo, na katerega je namestil ukradene registrske tablice, ki so mu jih policisti nato zasegli. Ni imel niti veljavnega vozniškega dovoljenja, za piko na i pa je bil zanj razpisan ukrep za prijetje in privedbo v zavod za prestajanje kazni.

Vozilo so policisti zasegli, 21-letnemu sopotniku pa so policisti zasegli nekaj gramov prepovedane droge konoplja rastline in smole.

Vas je ogrožal? Javite se

Zdaj policija nadaljuje z zbiranjem obvestil o sumih storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Med vožnjo na relaciji Lavrica – Škofljica – Ig – Ižanska Cesta (Matena) je namreč voznik osebnega vozila znamke renault clio vozil predrzno in nevarno. Ker gre v ravnanju voznika za nedopustno in nevarno dejanje, na policiji prosijo voznike in druge morebitne priče, ki so bili priča nevarni vožnji, ali pa so bili z vožnjo 23-letnika kakorkoli ogroženi, da podatke sporočijo na najbližjo policijsko postajo oz. Postajo prometne policije Ljubljana oziroma pokličejo na interventno številko 113 ali anonimni telefon 080 1200.