Ni mu uspela ubežati

Mati treh otrok izkrvavela pred očmi osuplih vaščanov

V.M.
2. 7. 2017, 17.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

22-letna Danijela iz vasi Urovica je bila brutalno umorjena pred očmi mimoidočih in vpričo svojega mlajšega brata. S surovim vbodom v vrat jo je umoril bivši soprog, 28-letni Denis Gačić.

Facebook
Danijeli Handu kljub ločitvi ni uspelo ubežati roki morilca.

Nesrečna Danijela Handu je aprila letos z dvema otrokoma zapustila svojega moža in se vrnila k staršem, saj, kot pravita njena mama in oče, ni več mogla trpeti fizičnega in verbalnega nasilja, ki ga je izvajal njen mož Denis. Danijela se je v sredo zvečer s 13-letnim bratom Ljubo odpravila iz hiše, ko jima je pot prekrižal Denis Gačić. »S sestro sva odšla v trgovino, ko sva naletela na Denisa, ki je šel najprej mimo naju, potem pa nama začel slediti. Sestri sem predlagal, da se vrneva domov, vendar je želela, da nadaljujeva pot proti trgovini. Takrat se nama je približal in mi ukazal, naj se odmaknem,« je povedal Ljuba. Ker tega ni želel storiti, ga je sestra prosila, naj to vseeno stori. »Ko sem naredil nekaj korakov, jo je Denis pograbil za roke, zbil na tla, izvlekel nož in začel zabadati. Nekaj časa je še kričala, potem pa je utihnila … Stekel sem do trgovine po pomoč, vendar je bila moja sestra takrat že mrtva,« je pričal pretreseni 13-letnik.

Umorjena Danijela je že aprila podala prijavo zoper bivšega moža zaradi nasilja v družini. Opozarjala je, da ji je Denis grozil s smrtjo, vendar policije ni prepričala.

Ujet na begu

Mati treh otrok je ležala v luži krvi in reševalne ekipe, ki so sicer hitro prišle na kraj dogodka, ji niso mogle pomagati. Po grozljivem umoru v središču vasi, kjer je še vedno viden krvni madež, je morilec pobegnil, vendar so ga organi kmalu prijeli. Vaščani, ki so se ob prihodu policije zbrali okoli Danijelinega trupla, so povedali, da je bil Denis vedno nasilen, zato je večkrat zbežala od doma, bodisi k babici v Bor bodisi k staršem ali sestri v Neresnici. »Bežala je, ker ji je vseskozi grozil. Sumil je, da je moja druga hčerka našla Danijeli novega moža. Grozil je, da jo bo ubil, ko jo najde, in na našo žalost je to tudi storil,« je povedal Danijelin oče Nikola in dodal, da so Denisa večkrat prijavili na policijo, tudi vložili tožbo, vendar jim ga ni uspelo ustaviti v zli nameri.

Starši zgroženi nad sinom

Danijela in Denis sta imela tri otroke. Najstarejši sin je po ločitvi ostal pri očetu, zdaj pa zanj skrbijo Denisovi starši. »Grozno je to, kar je storil. Ne vemo, zakaj. Danijela ga je tega dne klicala, po vasi pa se je govorilo, da ima drugega moškega,« je povedala Danijelova mati Ljiljana. Bivša zakonca naj bi se večkrat sporekla zaradi denarja, saj je Danijela prejemala socialno pomoč za vse tri otroke, Denis pa je zahteval delež za najstarejšega sina. Gačić je bil večkrat obsojen zaradi ropov in razbojništva, zaradi fizičnega nasilja pa sta ga nekajkrat policiji prijavila tudi njegova starša. Kljub številnim dokazom je policija tožilstvo obvestila, da so ti nepopolni, zato proti Gačiću ni ukrepala. Huda napaka.