Drama na Teznem

Primoža bodo policisti ovadili za poskus umora in ropa

Gabrijel Toplak
9. 6. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Po dejanju pred domačo hišo je osumljeni pobegnil v bližnji gozd, kjer je ves okrvavljen oropal kolesarja. Tam so ga policisti vendarle izsledili.

Gabrijel Toplak
Hiša Bigčevih na Dogoški cesti v Mariboru.

Po torkovem obračunavanju z nožem na Rakuševem trgu v Mariboru se je v sredo popoldne zgodil podoben incident na Dogoški cesti na Teznem. V obeh primerih so bili glavni akterji odvisniki.

Gabrijel Toplak
Drama se je dogajala tudi na cesti pred hišo.

Najprej s stolom, potem …

Gabrijel Toplak
Miran Šadl

Miran Šadl: "Osumljenec je stekel po ostri predmet in z njim poškodoval dekle."

Miran Šadl, tiskovni predstavnik Policijske uprave Maribor, je sporočil, da je v sredo okoli 16.15 moški na dvorišču stanovanjske hiše v Mariboru napadel svoje znance s stolom. »Pred njim so se ubranili s palico, eden ga je z njo udaril. S kraja so zbežali, osumljenec pa je stekel po ostri predmet in z njim napadel dekle ter jo poškodoval. Nadaljnji napad sta mu preprečili osebi, ki sta želeli pomagati žrtvi. Osumljenec je takrat stekel za osebama, ki sta nudili pomoč, in pobegnil v bližnji gozd, kjer je naletel na kolesarja. Ukazal mu je, naj mu izroči svoj GSM in kolo. Ker je bil okrvavljen, v rokah pa je še vedno imel oster predmet, je kolesar spustil kolo in stekel domov. Osumljeni je njegovo kolo vzel in si ga protipravno prisvojil,« je zapisal Šadl. Policisti so osumljenca izsledili v gozdu ob 16.53, kasneje pa pridržali. »Zabodeno žensko so prepeljali v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je lažje telesno poškodovana,« je dodal Šadl.

Gabrijel Toplak
Pot v gozd, po kateri je pobegnil.

Še zbirajo obvestila

Mariborski kriminalisti še vedno zbirajo obvestila o tem dejanju in opravljajo kriminalistično-tehnična opravila. »Do zdaj zbrana obvestila kažejo, da bodo osumljenca ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskusa umora in kaznivega dejanja ropa,« je sklenil Šadl.

Sosedje previdni

»Ne želim, da se to ponovi. Velikokrat sem se ga bala, ker nisem vedela, kako bo sin odreagiral.« Primoževa mama

Sosedje so tokrat videli, da se je fant nad dekletom znesel pred hišo in ji želeli pomagati, a jih je pregnal. O Primožu Bigcu, storilcu, govorijo z zadržkom. »Fant se drogira. Na to opozarjamo policijo, a se ne zgodi prav nič. Še pred dnevi smo jih poklicali, da je Primož grozil materi in partnerici, kasneje pa se je zapletel še v prepir s sosedom. Policija se je po našem klicu pripeljala, a je z grožnjami nadaljeval vpričo njih,« je dejal eden od sosedov. Ti ne želijo biti imenovani, saj se bojijo, da se bo vrnil domov, kjer so ga pogosto obiskovali drugi odvisniki. »Tega dne so glasno kričali. Kot večkrat doslej. Niti nismo več tako pozorni, saj iz hiše ponoči večkrat na ulico slišimo kričanje in glasno vpitje. Predvsem Primoža,« je dejala soseda in dodala, da je Primož, ko ni pod vplivom drog, povsem običajen fant. »Ob prihodu iz hiše nas vselej pozdravi. Tudi pogovarjamo se občasno. Ko je bil pod vplivom drog, smo se ga raje izogibali,« je iskrena sogovornica.