»Spravi se nazaj v prekleti avto«

Igra življenja in smrti: peklenska 20-letnica fanta spodbujala k samomoru

R.T.
7. 6. 2017, 17.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

V ameriški zvezni državi Massachusetts sodijo 20-letnici, ker naj bi svojega fanta prepričala v samomor.

Profimedia
»Pravi trenutek je in pripravljen si, to moraš samo še storiti,« naj bi zapisala v enem od sporočil.

Michelle in Conrad sta se sicer spoznala leta 2012, vendar sta se osebno srečala le redko, čeprav sta živela v oddaljenosti zgolj dobrih 50 kilometrov. Komunicirala sta večinoma prek sporočil in telefonskih klicev. 

Michelle Carter tožilstvo obtožuje, da je v 17. letu starosti z vrsto telefonskih sporočil svojega fanta nagovarjala k samomoru. Takrat 18-letni Conrad Roy III je imel pomisleke, ko je sedel v svojem fordu, ki se je počasi polnil z ogljikovim monoksidom. »Michelle Carter ga je spodbujala, da svoj načrt izpelje do konca,« je v nagovoru dejala namestnica okrožnega tožilca Maryclare Flynn. Carterjeva se je v ključnih trenutkih s Conradom pogovarjala po telefonu. »Dejala mu je "spravi se nazaj v prekleti avto," njeno vedenje je bili brezobzirno in nepremišljeno. Conrad je mrtev zaradi nje,« je še opisala.

Profimedia

Carterjeva, ki je danes stara 20 let, takrat ni poklicala niti policije niti Conradovih staršev. Še več, Flynn trdi, da je fanta k samomoru nagovarjala prek številnih SMS sporočil, tvitov in telefonskih klicev. »Vse za to, da bi pozneje lahko odigrala vlogo žalujoče punce,« opisuje. »Moraš to storiti Conrad,« je enkrat zapisala na twitterju. Tožilstvo trdi še, da je po nesrečnikovi smrti njegovi mami pošiljala sporočila, s katerimi jo je tolažila in jo spraševala, če lahko pregleda stvari, ki jih je zapustil.

Profimedia

Conradova mati Lynn Roy je med pričanjem razkrila, da je njen sin želel samomor storiti že leta 2012, ko je vzel prevelik odmerek protibolečinskih tablet, vendar naj bi od takrat okreval in leta 2014 opravil maturo. Na dan samomora naj bi skupaj odšli na plažo, kjer naj bi bil videti povsem srečen, je pričala mati, ki je dejala še, da ji Michelle nikoli ni povedala, da se je takrat, ko si je Conrad vzel življenje, z njim pogovarjala po telefonu.

Odvetniki Carterjeve trdijo, da je bil Conrad »na poti do samomora že več let« in da je bila to njegova zamisel. »Šlo je za žalosten in tragičen samomor, ne pa umor,« pravijo. Pojasnjujejo še, da je po ločitvi staršev zapadel v depresijo ter da je bil žrtev fizičnega in psihičnega nasilja, ki so ga nad njim izvajali družinski člani.