SVETOVNI PODVIGI

S pljunki in kletvicami nad policiste

ss
5. 6. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Arhiv časopisa Svet24

10 Na Volči je neznana ženska oškodovanca v pogovoru prepričala, da ureja zadeve okoli pokojnin, med kramljanjem pa mu je iz denarnice ukradla denar.

9 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec v vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

8 V Poljanah pri Mirni Peči je neznanec vlomil v poslovne prostore. Oškodovanec pogreša pištolo in denar.

7 Koprski policisti so oglobili pijanega gosta lokala iz Sevnice, ki je kričal na natakarico, ker ga ni hotela postreči.

6 Na avtocestnem postajališču Starine je 24-letni voznik, podkrepljen z alkoholom, pri vzvratni vožnji »sesul« steber črpalke in odpeljal s kraja. Zoper njega sledi obdolžilni predlog.

5 Policisti PP Žalec so opravili hišno preiskavo pri 40-letnem domačinu. Pri odvzemu prostosti se je osumljeni uprl, napadel policista in poskušal pobegniti. Brez uspeha. Policisti so med hišno preiskavo sicer zasegli 174 sadik prepovedane konoplje, ki jih je osumljeni 40-letnik z 21-letnim pajdašem gojil v za to posebej prirejenih prostorih hiše in v vrtnih lopah. Štiridesetletnik je stari znanec žalskih policistov; že lani so mu namreč med hišno preiskavo zaplenili 119 sadik konoplje in ga tudi kazensko ovadili. Zdaj mu sledi nova kazenska ovadba zaradi pečanja z mamili, pa tudi zaradi napada na policista, ki je v intervenciji utrpel lažje poškodbe.

4 V Podnartu je voznik tovornjaka »sesul« zapornico na prehodu čez železniško progo. Policisti so mu izrekli 500 evrov globe in pet kazenskih točk.

3 V Gaberniku so policisti pridržali pijanega 28-letnika, ki je »žalil 58-letnega domačina, vpil nanj in ob tem uničil več kosov vrtnega pohištva, rolete in fasado stanovanjske hiše«. Zoper 28-letnika sledi kazenska ovadba.

2 Na Otočcu je nekdo z dvorišča stanovanjske hiše ukradel dve pogonski gredi za kmetijski traktor.

1 Ljubljanski policisti so na Njegoševi ulici ustavili in pregledali 25-letnega voznika fiata. Ugotovljeno je bilo, da je mladenič vozil pod vplivom žlahtne kapljice (0,85 mg/l), med postopkom pa je poskušal peš zbežati s kraja, kar so mu policisti preprečili z uporabo telesne sile in ga vklenili. Zaradi nedostojnega vedenja do policistov, saj je nanje vpil, jih žalil ter pljuval, mu je bil izdan plačilni nalog, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa bo podan obdolžilni predlog.