Tragedija v izolski marini

Primoževo znanci pretreseni; za sabo je pustil dve majhni punčki

pk
5. 6. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Zgodnje sobotno jutro je za vedno zaznamovalo življenje mlade primorske družine. Njihov očka se je utopil v izolski marini. Policija pravi, da je šlo za nesrečo.

STA
Njegovo truplo so našli med jadrnicami in barkami v izolski marini

V soboto malo pred pol sedmo uro zjutraj so pri jadralnem klubu v Marini Izola koprski gasilci iz morja potegnili utopljeno osebo. Po prvih informacijah naj bi šlo za moškega, ki ga je našel eden od uslužbencev marine. 

Da se je v marini res nekdo utopil, je kasneje v soboto potrdila tudi tiskovna predstavnica PU Koper Anita Leskovec. »Utopil se je moški z območja Nove Gorice, rojen leta 1975. Padel naj bi s plovila in se utopil. Policija ni ugotovila znakov kaznivega dejanja,« je povedala in dodala, da je najverjetneje šlo za nesrečo.

Nejasne okoliščine

Kaj natančno se je dogajalo, kaj je bil vzrok smrti Novogoričana, še ni znano. Odgovor na to bo dala obdukcija, ki je bila odrejena. Za zdaj je znano le, da so njegovo truplo našli v vodi ob lesenem plovilu, nedaleč stran od jadrnice, kjer naj bi se dan oziroma noč prej družil s svojo družino oziroma bližnjimi.

V marini so pretreseni, prav tako je dogodek prizadel Goriško, kjer je živel pokojni 42-letnik. »Ne morem verjeti. Res sem popolnoma osupel. Poznam njegovo ženo. Ne morem si predstavljati, kako grozno je njej in ostalim bližnjim. Za sabo je pustil tudi dve majhni punčki. Res nedoumljivo,« nesrečni dogodek komentira pokojnikov znanec.

Praznoval z jadralcem

Po naših informacijah naj bi šlo za Primoža Ž., ki z ženo in dvema hčerkicama živi na Banjšicah nad Novo Gorico. Dvainštiridesetletnik naj bi v Izoli na predvečer tragedije praznoval rojstvo hčerke enega od znanih slovenskih jadralcev. »Slišal sem, da je rad hodil in naj bi se šel tudi usodnega jutra sprehajat ob morju. Morda ga je obšla slabost in je padel v vodo. Slišal sem tudi govorice, da naj bi padel z jadrnice. Ne vem, kaj se je zgodilo v resnici, to so le ugibanja,« razlaga njegov prijatelj, ki ga je dogodek močno prizadel.