Čudni časi

Slovenka bi se kmalu znašla sredi terorističnega napada

uk
5. 6. 2017, 20.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Iz Londona sta se nam po terorističnem napadu javili Slovenki.

Reuters
Ljudje so z dvignjenimi rokami zapuščali Londonski most.

Tanja Merlak je po sreči ušla tragediji. »Jaz sem neizmerno hvaležna, da so se mi tisti večer spremenili načrti, saj bi morala iti v Brighton in bi se vračala na Londonski most enkrat takrat, ko se je zgodil napad. Zdaj je vse skupaj že prav grozljivo, ker tokrat ni šlo za bombo, ampak napad z noži. Sicer sta že nekaj časa na vsakem koraku policija in vojska, ampak je vseeno grozno, ko sediš na tubu ali hodiš po Oxford Circusu in razmišljaš, kdo se bo razstrelil. Živimo v strahu! London pa danes žaluje in je kot bi se ustavil čas,« je povedala Tanja. »Popolnoma sem brez besed. Ne morem verjeti, da se je spet zgodilo. Čudni časi. Grozno!« pa je za Novice Svet24 dogodke v Londonu opisala Katarina Čas, ki se trenutno nahaja v Londonu.

Policija je doslej aretirala skupno 12 osumljencev. Med pridržanimi je 7 žensk v starosti med 19 in 60 let ter 5 moških v starosti med 28 in 55 let. Enega izmed pridržanih moških naj bi kasneje izpustili, preiskave pa še trajajo.

Trije napadalci, ki so najprej v množico zapeljali kombi, nato pa z noži napadli mimoidoče pešce in goste bližnjih lokalov, so bili ubiti v policijski intervenciji. V osmih minutah jim je uspelo umoriti sedem ljudi, 48 pa je bilo ranjenih.

Na Londonskem mostu je v soboto zvečer vozilo zapeljalo v pešce in jih pokosilo, nakar so iz njega izstopili trije moški z dolgimi noži in na bližnjem Borough Marketu začeli zabadati mimoidoče.