Incident

Pred otroki in redovnico "mahal" s puško

Gabrijel Toplak
1. 6. 2017, 20.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Otroci so se pred cerkvijo sladkali s sladoledom, ko jih je z orožjem prestrašil neznanec. Policija ga je že identificirala.

Gabrijel Toplak
Stolnica je v strogem centru Maribora, na Slomškovem trgu.

»Pred očmi se mi je odvil prizor nedavne tragedije v Manchestru. Ustrašila sem se za svojo hčer, ki je že končala z obiskom šmarnic,« je po neljubem incidentu povedala ena od mamic.

Gabrijel Toplak
Policiste je po dogodku poklicala redovnica.

VES ČAS JE BIL TIHO

Pred Stolno cerkvijo na Slomškovem trgu v Mariboru se je v torek zvečer odvijala drama. Pred redovnicami in otroki, ki so prišli iz cerkve, se je ustavil moški s kolesom in začel »mahati« s puško. »Ko je jemal puško iz črne vrečke, sem se pomaknila na sredo skupine. Pomislila sem, da bi me tako težje zadel,« pravi osemletnica. V skupini je bila z redovnico, ki je poklicala policijo. Mama, ki ne želi biti imenovana, pa dodaja: »Zgrožena sem, kaj se dogaja v našem mestu. Sicer ji svetujem, kaj naj stori, če jo ogovori kakšen tujec, a v takšnem primeru to ne bi bilo dovolj.«

Le to, da je bila na kraju dogodka policija, ve stolni župnik Marko Veršič. Dejal je še, da se šmarnice začnejo ob 18.30 in trajajo kakšne pol ure.

DOGODEK SE JE PONOVIL V DRUŽBI

S Policijske uprave Maribor so sporočili, da je okoli 19.20 takrat še neznani storilec s kolesom iz črne vrečke vzel črno puško in nanjo na vrhu pritrdil nekaj okroglega, kar so očividci opisali kot dušilec zvoka. To je navzoče neizmerno prestrašilo, neznanec pa je na kraju pustil vrečko in se odpeljal proti Gledališki ulici. Policistom ga je uspelo izslediti ob 21.58, ko so na telefonsko številko 113 prejeli klic, da sta pri kiosku v Smetanovi ulici dva neznanca s črno puško, ki daje videz avtomatske puške, prestrašila stranke, da so se razbežale. »Policisti so na kraju dogodka prijeli moška iz okolice Maribora, stara 40 in 33 let. Starejšemu so zasegli airsoft puško,« je pojasnil Miran Šadl. Zoper starejšega bodo podali obdolžilni predlog na okrajno sodišče, pristojnemu tožilstvu pa še poročilo, saj so zbirali obvestila o sumu storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti. Policisti so ugotovili, da je prav ta moški storil prej opisani prekršek na Slomškovem trgu.