Čaka sojenje

Zdravka, ki je preprodajal drogo, so priprli v Trstu

pk
6. 5. 2017, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Italijansko policijo so vse sledi privedle do slovenskega državljana Zdravka L.

Profimedia
Osumljeni, ki se je v Italiji predstavljal z imenom Marko, je drogo preprodajal predvsem mladoletnim.

Minule dni se je v Trstu zaključila pet mesecev trajajoča kriminalistična akcija, v okviru katere so stopili na prste skupini moških, ki je preprodajala heroin in kokain. 

Italijanski mediji poročajo, da je združbo, ki je mladim po Trstu razpečevala drogo, vodil slovenski državljan Zdravko L., ki so ga zdaj priprli.

Predstavljal se je kot Marko

Tržaška lokalna policija, ki se že več let na tem območju bojuje proti drogi in dobro pozna dinamiko lokalne mamilarske distribucije, se je primera lotila decembra lani. Njihovo aktivnost je spodbudilo več primerov mladih, ki so se v zadnjem obdobju predozirali z mamili, ki so jih kupili prav od osumljenega oziroma njegove združbe prekupčevalcev.

Kot je razkrila policija, je bil Zdravko L. glavni dobavitelj droge manjšim preprodajalcem, ki so z mamili oskrbovali mladoletne Tržačane. Prepovedane substance naj bi razpečevali predvsem na območju univerze v Trstu. Policija je tako najprej govorila z njegovimi prekupčevalci, nakar se je s pridobljenimi informacijami počasi prebijala po hierarhiji združbe navzgor in naletela na njihovega dobavitelja – vodjo Zdravka L. Ta se je sicer v Italiji predstavljal pod imenom Marko.

Tudi grozil jim je

Poleg dokazov o preprodaji droge so policisti ugotovili, da je osumljeni grozil in ustrahoval, predvsem pa izsiljeval svoje preprodajalce, če tem ni uspelo droge plačati takoj ali če so s plačilom zamujali. Obtožnica ga torej poleg preprodaje mamil bremeni tudi dodatnih kriminalnih aktivnosti – izsiljevanja, na podlagi česar je tožilcu uspelo pridobiti nalog za pripor.

Slovenski državljan je tako zdaj v priporu v tržaškem zaporu in bo kmalu sedel na zatožno klop.