Prebivalci opozarjali

FOTO: Tragedija: na ozki in spolzki cesti umrl 27-letni Ermin

Sašo Avramovič
6. 5. 2017, 19.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Cesti dveh cesarjev je predvčerajšnjim prišlo do prometne nesreče, v kateri je umrl voznik tovornega vozila, po naših informacijah 27-letni Ermin H.

Sašo Avramovič
Po trčenju je tovorno vozilo odbilo v leseno ograjo hiše.

Sašo Avramovič
Bernard Z. pravi, da je ta cesta že nasploh nevarna in da je tukaj že večkrat prišlo do prometne nesreče.

Na Cesti dveh cesarjev je predvčerajšnjim, ura je bila okoli 12.30, močno počilo. Trčili sta manjše tovorno vozilo znamke VW 70 X1D, voznik katerega je bil po naših informacijah 27-letni Ermin H., ki je vozil iz smeri Ceste v Gorice proti Cesti v Mestni log, in avtodvigalo.

Izgubil nadzor nad vozilom

»Sedemindvajsetletnik je pri hišni številki Cesta dveh cesarjev 399 zapeljal iz desnega nepreglednega ovinka v ravnino in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo na mokrem in spolzkem vozišču izgubil oblast nad svojim vozilom, zaradi česar je z vozilom začel drseti na nasprotno smerno vozišče. V tistem trenutku je iz nasprotne smeri pravilno pripeljalo delovno vozilo – avtodvigalo znamke Liebherr UTM 730, ki ga je vozil 41-letni voznik,« je sporočila Nataša Pučko, tiskovna predstavnica ljubljanske policijske uprave. Enainštiridesetletnik se je, da bi preprečil trčenje, umikal v desno, a vseeno nesreče ni mogel preprečiti. »Po trčenju je tovorno vozilo odbilo v leseno ograjo stanovanjske hiše in obstalo je na pločniku. Sedemindvajsetletnik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je na kraju umrl. Voznik delovnega vozila pa v nesreči ni bil telesno poškodovan,« je dodala Pučkova. Ogleda kraja nesreče sta se udeležila tudi dežurna preiskovalna sodnica, ki je odredila obdukcijo, in dežurni državni tožilec. Cesta je bila dlje časa zaprta za ves promet.

Sašo Avramovič
Na prizorišču tragedije gorijo svečke v spomin pokojnemu.

Že več nesreč

Bernard Z., ki živi v hiši, tik ob kateri je prišlo do tragedije, v času katere je bil doma, je včeraj povedal, da je bila cesta v času nesreče mokra in spolzka. Opisal je, da je ta cesta že nasploh nevarna in da je tam že večkrat prišlo do prometne nesreče. »Nazadnje pred dobrima dvema tednoma, ko sta trčila avtobus in tovornjak,« je dejal sogovornik. Cesta, kjer je hitrost omejena na 40 kilometrov na uro, je ozka, po njej vozi veliko tovornjakov, ki se med samo težko srečajo. »Tukajšnji stanovalci že dolgo časa opozarjamo na to problematiko. Nekaj se bo tukaj moralo urediti oziroma spremeniti. Ali bodo razširili cesto ali pa postavili semafor,« meni Bernard.

Za seboj zapustil dva otroka

Prijatelji in znanci pokojnega Ermina so po tragediji, ki jih je seveda močno pretresla, na facebooku izražali sožalja. Govorili smo tudi z enim od Erminovih prijateljev, ki je pokojnega opisal takole: »Ermin je bil človek z dobro energijo, vedno je bil dobre volje in vedno pripravljen pomagati prijatelju. Nazadnje je delal v gradbeništvu. Bil je odličen oče, s punco imata dva otroka, punčko, staro dve leti, in fantka, starega par mesecev.«

Sašo Avramovič
Sledi zaviranja tovornega vozila.