Ognjeni zublji

Anton je izdihnil že pred prihodom gasilcev

Gabrijel Toplak
5. 5. 2017, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gasilci iz Rač, Frama, Podove ter Zgornje in Spodnje Gorice so ob intervenciji v objektu našli mrtvega lastnika hiše.

Gabrijel Toplak
V hiši sta skupaj stanovala oče in sin.

Raztegnjeno naselje vzdolž Pohorske ceste, tik pred Kopivnikom, v občini Rače-Fram, ki z nekaj več kot 7000 prebivalci spada med srednje velike slovenske občine, je v sredo popoldne navzven delovalo sicer povsem običajno. A nekateri stanovalci so bili vseeno pretreseni.

Gabrijel Toplak
Anita Kovačič Čelofiga, policijska inšpektorica: Na kraju je bil najden mrtev moški.

PREISKAVA ŠE POTEKA

V požaru, ki je okoli 16. ure izbruhnil v stanovanjski hiši na naslovu Pohorska cesta 33, je izgubil življenje 67-letni domačin Anton Šnelc. Anita Kovačič Čelofiga, policijska inšpektorica Policijske uprave Maribor, je tega dne med drugim sporočila: »Na kraju je bil najden mrtev moški. O okoliščinah njegove smrti in vzroku požara vas bomo obvestili po zaključku preiskave.«

Iz Policijske uprave Maribor sporočajo, da niso ugotovili znakov krivde druge osebe. Preiskava pa še traja in več bo znanega v prihodnjih dneh.

STRAH PRED NAJHUJŠIM

Anton je bil v pokoju in je v starejši stanovanjski hiši v neposredni bližini ceste živel s sinom, ki je bil tega dne v službi. Sosedje v bližini so bili mrkih obrazov. »Bali smo se, da bi se lahko kaj takšnega zgodilo. Sosed, ki je na tem naslovu živel že od rojstva, je po naših podatkih bolehal za hudo obliko demence. Pred letom dni mu je umrla žena, ki je zanj skrbela, a je potem skrbništvo nad njim prevzel njegov sin. Anton je bil občasno tudi sam doma, saj je sin hodil v službo, in naj bi za kuhanje na starejšem štedilniku uporabljal odprti ogenj. Alkohola pa ni pil,« je dejal bližnji sosed, ki ni želel biti imenovan.

ŠLO ZA MANJŠI POŽAR

»Gasilci celotne občinske gasilske zveze (Fram, Rače, Podova ter Spodnja in Zgornja Gorica) smo bili aktivirani zaradi notranjega požara. Ob prihodu smo ugotovili, da je šlo za manjši požar, v katerem je že ob našem prihodu izgubila življenje ena oseba, ki je sicer živela v tej hiši,« je pojasnil občinski gasilski poveljnik občine Rače-Fram Jakob Krajnc. Intervencija je trajala dobri dve uri, ob koncu pa so gasilci hišo pregledali tudi s termokamero in zaključili svoje delo.