SVETOVNI PODVIGI

Top flop tedna: V lekarnah kupovala tablete in jih preprodajala

ss
25. 4. 2017, 06.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Preprodajala sta tablete.

10 Tržiški gostinec je v skladišču lokala zasačil domačina pri kraji pijače, lopov pa se je nato s kraja zločina odpeljal z avtomobilom. Sledi mu kazenska ovadba.

9 Koprski policisti so obravnavali vlom v jadrnico. Lastnik pogreša ribiško palico in mrežo. Škode je za okrog 300 evrov.

8 Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec vrednosti 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

7 Na območju Šentilja je neznanec vlomil v prostore nekdanje kmetijske zadruge in ukradel različno orodje, dva varilna aparata, več jeklenk za varjenje in električno vitlo. Škode je za okrog 5000 evrov.

231,83 kilometra na uro so policisti namerili avstrijskemu vozniku na štajerski avtocesti oziroma dobrih 100 kilometrov na uro več od najvišje dovoljene.

6 Mariborski policist so na avtocesti Draženci–Slivnica 37-letnemu Avstrijcu, vozniku audija A6, namerili povprečno hitrost 231,83 kilometra na uro, kar je dobrih 100 kilometrov na uro več od najvišje dovoljene. Vozniku so izrekli globo v višini 1200 evrov, dobil pa je tudi devet kazenskih točk.

5 Iz ograjenega rastlinjaka drevesnice v okolici Postojne je neznanec ukradel peč na plinsko olje. Škode je za okrog 2500 evrov.

4 Ljubljanski policisti so na Viču obravnavali vlom v mesnico, od koder sta neznanca ukradla blagajno, z dejanjem pa povzročila za »več sto evrov materialne škode«.

3 Na železniški postaji v Divači so vandali razbili 15 luči.

2 Novogoriški policisti so na območju naselja Deskle obravnavali kršitev javnega reda in miru, in sicer so med seboj fizično obračunali sorodniki. Eden od vpletenih je prejel plačilni nalog.

1 Ljubljanski policisti so zaradi pečanja z mamili kazensko ovadili domačina, stara 64 in 34 let. Med hišno preiskavo so jima zasegli več kot 400 psihoaktivnih tablet sanval in bromazepam, večje število praznih zdravniških belih receptov, izdanih v tuji državi (domnevno iz Srbije in Bosne), sezname z imeni in s priimki, račune iz lekarn iz različnih koncev države, večje število praznih embalaž prepovedanih tablet sanval, mobilne telefone ... Policisti so ugotovili, da je starejši že dalj časa na območju Slovenije po različnih lekarnah kupoval prepovedane tablete, ki jih je prodajal 34-letniku, ta pa jih je preprodajal naprej. Mlajši, ki je bil v preteklosti že obsojen, bo na sojenje počakal v priporu, starejši pa v hišnem priporu.