Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Med masažo ostala brez zlatih prstanov in verižice

ss
20. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 1. 3. 2023, 20.08
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Bodite pozorni, komu odpirate vrata!

10. V Portorožu je nekdo vlomil v počitniško hišo in ukradel, kar se je pač ukrasti dalo – zvočnike, DVD-predvajalnik, manjši kipec iz litine, servirni pladenj, sliko v starinskem okvirju, starejšo knjigo, več parov moških usnjenih čevljev, usnjeno jakno in še kaj. Lastnik je oškodovan za okrog 8000 evrov.

9. V Dolenjih Kamencah pri Novem mestu je neznanec vlomil v nenaseljeno stanovanjsko hišo. Pogrešajo zračno puško. Škode je za okrog 600 evrov.

8. V Črnomlju je nekdo vlomil v prodajalno in ukradel blagajno, v kateri je bilo 15 evrov.

7. Ljubljanski policisti so zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov ustavili 45-letnega voznika osebnega avtomobila, ki je potoval s 50-letnim sopotnikom. Slednjemu so policisti zasegli pištolo kalibra 7,65 mm, vozniku pa več kot 180 malokalibrskih nabojev. Po opravljeni analizi orožja bo zoper oba uveden prekrškovni postopek.

6. V Britofu pri Kranju je neznani storilec oškodovanca prosil za vodo, po vstopu v hišo pa mu je ukradel denarnico z dokumenti in bančno kartico ter PIN-kodo, kar je izkoristil na najbližjem bankomatu.

Na Vrhniki je neznanec oškodovanki ukradel smuči. 

5. Iz kleti stanovanjskega bloka na Vrhniki je neznani storilec ukradel smuči in lastnico oškodoval za okrog  150 evrov.

4. Gorenjski policisti vodijo postopek proti gostincu zaradi suma, da je pijanemu gostu postregel žlahtno kapljico.

3. V Podvelki je neznani storilec iz garaže ukradel okrog 130 suhih salam.

2. Mariborskim policistom je občanka prijavila, da sta jo v mestu ustavili neznanki in ji ponudili, da ji po sindikalni ceni očistita zlatnino. Mariborčanka je res odšla domov in ženskama izročila zlatnino v skupni vrednosti okrog 800 evrov, vnaprej pa jima je plačala 50 evrov. Seveda se šarlatanki naslednji dan na dogovorjenem mestu nista pojavili.

1. V Železnikih je šarlatanka, ki je od vrat do vrat prodajala kreme, oškodovanki med mazanjem rok ukradla prstana, med masažo vratu pa ogrlico.