Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Pijan težil gostom in si postregel sam

ss
13. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Treznil se je na policijski postaji.

10. V središču najlepšega mesta na svetu je nekdo s kamnom razbil steklo izložbenega okna trgovine, nato pa po navedbah ljubljanskih policistov »odtujil okrog šest glasbil« in povzročil za »nekaj tisoč evrov škode«.

9. Primorski policisti so v Luciji obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Storilec je notranjost povsem razmetal, ukradel pa dva vrtalna stroja in električne škarje za striženje žive meje. Lastnik je oškodovan za približno tisočaka.

7. Mariborski policisti so obravnavali 19-letnega voznika začetnika, ki je na odseku ceste, kjer je hitrost omejena na 70 kilometrov na uro, dirjal kar s 160 kilometri na uro. Sledi mu obdolžilni predlog.

6. V Kočevju je neznani storilec vlomil v trgovino. Pogrešajo tobačne izdelke, energijske napitke in kartice mobi. Škode je za nekaj sto evrov.

5. Koprski policisti so oglobili moškega, ki je pijan grozil in žalil zaposlene v cvetličarni.

4. Blejski policisti imajo pod drobnogledom Gorenjca, ki ga sumijo, da je iz gozdov na območju Žirov in Jelovice ukradel za okrog 250 kubičnih metrov lesa. Osumljeni je po izračunih policije zaslužil okrog 20 tisoč evrov.

3. V Pivki je neznanec vlomil v mlekomat in iz njega ukradel kaseto z denarjem.

2. Ljubljanski policisti so obravnavali 51-letnega voznika osebnega avtomobila, ki ga je nekdo prijavil, da je močno vinjen odpeljal izpred gostinskega lokala v Brezovici. Policisti so možakarja hitro izsledili in ugotovili, da je za volan res sedel pijan (0,95 mg/l). Sledi mu obdolžilni predlog.

1. Na bencinsko črpalko v Kopru je »uletel« močno vinjen domačin in v lokalu nadlegoval goste, s pijačo pa si je junak postregel kar sam. Ker se pijanček ni pomiril niti po prihodu policistov, mu je bilo odrejeno pridržanje, po streznitvi pa je bil s postaje odpuščen s plačilnim nalogom.