Razgaljeni premier

Miro Cerar samo v spodnjicah

Biserka Karneža Cerjak
13. 2. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Predsednik vlade Miro Cerar očitno nima kakšnih posebnih zadržkov pri razkrivanju svojih intimnih fotografij in z intimo nasploh.

zasebni arhiv Maje Cerar
Intimna fotografija Mira Cerarja – študij v spodnjicah.

Bobo
Premier s svojo novo spremljevalko Mojco Stropnik.

Premier Miro Cerar je bil v nudističnem kampu Koversada pri Vrsarju v hrvaški Istri večkrat viden tako zgoraj kot spodaj brez. V javnost pa so prišle tudi malo bolj žgečkljive fotografije iz njegovega prvega zakona z uveljavljeno slikarko Majo Cerar. Med njimi pritegne pozornost fotografija Mira Cerarja iz študijskih let v vročem poletju in samo v spodnjih hlačah, ki potrjuje njegovo neverjetno zavzetost za študij.

Veliki preobrat

Nekdanja žena Maja Cerar ob pogledu na nekoliko bolj žgečkljivo fotografijo danes priznava: »Zdel se mi je preveč studiozen, v vse se je poglabljal, kot da je vse pomembno. V tem je našel veselje, konec koncev ga je prav ta želja po učenosti, natančnosti pripeljala do cilja.« Od takrat je minilo že veliko let. Kdo bi si mislil, da je tako uka željan mož vešč velikega preobrata. V kaj vse se zna danes poglobiti, bi morda znala povedati njegova zdajšnja sopotnica Mojca, morda pa tudi kar sam premier intimno?

zasebni arhiv Maje Cerar
Mladoporočenca sta se na dan D odpeljala z belim mercedesom.

Za v pušlc

Premierjeva podoba je bržkone všeč potencialnim starejšim volivkam, ki bi znale reči: »Za v pušlc, Marija, kako je lep!«

Zanimivo bi bilo ujeti poglede Maje, Danice in Vesne, nekdanjih deklet in žena predsednika vlade, osredotočene na Cerarjevo zadnjo, za javnost tako všečno fotografijo. Objavljena je bila na naslovnici rumene revije in kot nalašč primerna okusu starejših potencialnih volivk, ki rade rečejo: »Za v pušlc, Marija, kako je lep!« Kot nebo moder pulover, pod njim kot sneg bela srajca z dodano, kot dih nežno svetlo modro kravato. Le kaj bi o novi stilski preobrazbi predsednika vlade Mira Cerarja povedali modni ocenjevalci in kako ljubek je v vsej tej modrini in belini za novo partnerico Mojco? S fotografije s toliko modrine in vidnim pozlačenim okvirjem v ozadju izstopa naslov Premier intimno ter ob njem iz škatlice vzete ljubke fotografije Cerarjevih otroških let. Na eni otročiček Miro objema mamo Zdenko Cerar, s čimer se potrjuje, kot je zapisano v dodanem naslovu: »Imel sem čudovito otroštvo.« Radovedneže predsednik vlade poteši tudi z izjavo, da je več kot dvajset let vegetarijanec, kar je nezdružljivo s pitjem alkohola. Naslov Premier intimno sicer obeta tudi druge pikantne podrobnosti iz njegovega življenja.

zasebni arhiv Maje Cerar
Usodni da z nekdanjo ženo Majo Cerar.

Med nudisti nabral podpornike

Med nudisti naj bi Cerar spoznal svojega zdaj že pokojnega Horsta Hafnerja, nekdanjega direktorja Sove Andreja Očka in nekdanjega državnega sekretarja Jureta Lebna.

Seveda bi ob takšnem kot s štampiljko odtisnjenem naslovu pričakovali vsaj še kakšno objavo fotografij iz Koversade pri Vrsarju v hrvaški Istri, kjer je bil Cerar večkrat viden zgoraj in spodaj brez. Letovišče je namreč znano kot nudistično, po njem pa si je Cerar celo »nabiral« podpornike in svetovalce stranke SMC. Med nudisti je spoznal tako svojega zdaj že pokojnega Horsta Hafnerja, ki so ga v SMC reklamirali kot nekdanjega uspešnega gospodarstvenika, v družbi nudistov se je spoznal tudi z nekdanjim direktorjem Sove Andrejem Očkom ter z nekdanjim državnim sekretarjem Juretom Lebnom.