Okoreli kriminalci

Top flop tedna: Kradel žgane pijače in otroške igrače

ss
23. 1. 2017, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

Profimedia
Jeseniški policisti so ovadili domačina, osumljenega tatvine orožja in alkohola.

10. Štajerski policisti so na pokopališču v Kamnici obravnavali vlom v leseno lopo. Pogrešajo mini traktor za pluženje in škarje za obrezovanje žive meje. Škode je za okrog 12 tisoč evrov.

9. Iz športne trgovine v Velenju je neznanec ukradel pet zimskih bund.

8. Celjski policisti pa so na Mariborski cesti obravnavali tatvino usnjenih jaken. S posnetkov nadzornih kamer je razvidno, da sta kradla moška, stara med 30 in 40 let. Junaka sta oblekla vsak po tri jakne in odšla iz trgovine. Škode je za okrog 800 evrov.

7. Pomurski policisti so na analizo poslali bankovec za 20 evrov, za katerega sumijo, da je ponarejen.

6. Primorski policisti so prejeli obvestilo, da je z bencinskega servisa Povir odpeljal golf švicarskih registrskih oznak z razbitim vetrobranskim steklom. Avto so ustavili na Ravbarkomandi in 43-letnemu Švicarju odredili alkotest, ki je pokazal, da je vozil nekoliko pijan (0,74 mg/l). Prejel bo obdolžilni predlog.

5. Kamniški policisti so s prsti v marmeladi zasačili 38-letnika, ki je vlomil v gostinski lokal, od koder je ukradel kovinsko blagajno in 19 zavojev cigaret. Po vlomu so lopova zasačili možje postave; poskušal je zbežati, proti enemu od policistov je celo zalučal kovinsko blagajno, a brez uspeha. Sledi kazenska ovadba.

4. Iz skladišča v Izoli so tatovi ukradli za 20 tisočakov sanitarnih kotličkov in strojne inštalacije.

3. Škofjeloški policisti so obravnavali moškega, ki si je pot domov krajšal kar skozi predor Sten. Junaka so izsledili v požarni niši, ga odstranili iz predora in mu izdali plačilni nalog.

2. Gorenjski policisti so kazensko ovadili moškega, osumljenega tatvine orožja in alkohola po vlomu v stanovanjsko hišo na območju Jesenic. Da je bilo vlomljeno v hišo, je lastnika opozoril sosed, policisti pa so v bliskoviti akciji storilca prijeli še istega dne in mu zasegli ukradene predmete.

1. Na Kersnikovi ulici v Velenju je neznani storilec vlomil v klet. Lastniki pogrešajo nekaj steklenic žganja, par nahrbtnikov, rolerje in več igrač.