Ne vedo še, zakaj je zagorelo

Uničeno gospodarsko-turistično poslopje Isteničevih

T.L.
23. 1. 2017, 19.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zagorelo je okoli poldneva, vzroka požara še niso ugotovili.

Arhiv Svet24
Požar

Ob 11.49 je v naselju Stara vas na Bizeljskem prišlo do požara na poslovno stanovanjskem objektu. Posredovali so gasilci PGD Bizeljsko, Stara vas, Župelevec, Pišece, Brežice, Kapele, Dečno selo in PGE Krško, ki so pogasili požar na objektu 25 x 12 metrov, odstranili in ohladili tri plinske jeklenke, ohladili cisterno z kurilnim oljem, pregledali objekt s termo kamero ter zavarovali pogorišče s gasilsko stražo, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Na kraj dogodka so prišle tudi pristojne službe.

Po poročanju STA je zagorelo na posestvu Istenič. Bizeljska družina Istenič je sicer znana po kakovostnih peninah lastne izdelave. Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da je v požaru nastala večja premoženjska škoda in da se ni nihče poškodoval.

Na novomeški policijski upravi so dodali, da vzroka požara še niso ugotovili in da bodo ogled opravili, ko bo to stanje na pogorišču omogočalo, predvidoma v torek.

O vzrokih požara še ni poročil, okoliških poslopij pa požar ni poškodoval. Gasilci, ki predvidevajo, da je požar uničil tudi opremo v pritličnem delu omenjenega poslopja, po poročanju STA menijo le, da naj bi začelo goreti pri traktorju v spodnjem delu poslopja.