Kriminal

Top flop tedna: Pijan za volan, ker je imel pač rojstni dan

ss
14. 3. 2017, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

PP Podlehnik
Hrvatu izrekli 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk

1. V okolici Maribora je neznanec vlomil v ograjen prostor podjetja, splezal na streho objekta in z nje odmontiral več kot 300 fotovoltaičnih modulov sončne elektrarne. Škode je za okrog 90 tisočakov.

2. V Zgornjem Gaberniku pri Rogaški Slatini je neznanec s stroja za pripravo sekancev, parkiranega v gozdu, ukradel klešče za nalaganje hlodovine in dve siti za prepustnost sekancev.

3.  V Malih Rodnah pri Rogaški Slatini pa so policisti obravnavali vlom v vikend. Lastnik pogreša prešo in stroj za mletje koruze.

4. Na Grencu so škofjeloški policisti obravnavali tri Romune, ki so na nedovoljen način zbirali prostovoljne prispevke. Možje so se pri prosjačenju izdajali za gluhoneme, prevaro pa je opazil občan, ki to res je.

5. Mariborski policisti iščejo neznanko, ki je z lažnim prikazovanjem dejstev in okoliščin v zmoto spravila 81-letnika. Dedek je šarlatanki posodil 11.700 evrov, a mu v roku denarja ni vrnila, zato jo je poskušal priklicati na telefonsko številko, ki mu jo je pustila, a ta ne obstaja ...

6. Krški policisti so kazensko ovadili mladoletnika, ki je skozi okno vstopil v prostore društva in ukradel zaboj z alkoholnimi pijačami.

7. Koprski policisti so včeraj v zgodnjih jutranjih urah prejeli obvestilo, da po avtocesti od Videža proti Divači hodi moški. Izkazalo se je, da gre za 31-letnega državljana Moldavije, ki je bil namenjen v sosednjo Italijo. Modri angeli so tujca varno pospremili do Krvavega Potoka, za hojo po avtocesti pa so mu izrekli zgolj opozorilo.

8. Škofjeloški policisti so imeli opravka s pijanim domačinom, ki je na Mestnem trgu očitno pijan razgrajal in zlorabljal pirotehniko. Kraval je nadaljeval tudi v eni od gostiln, kjer je že povsem opit zahteval še več alkohola, žaljiv pa je bil tudi do gostov. Možakar se je treznil na policijski postaji, za serijo kršitev pa sledijo prekrškovni postopki.

9. Štajerski policisti so na območju Podlehnika obravnavali tatvino koruze. Neznani storilec je namreč z osebnim avtomobilom, po vsej verjetnosti je šlo za renault scenic sive barve, zapeljal v skladišče zadruge in v prtljažnik naložil več vreč semenske koruze. To je opazil prodajalec, ga opozoril na početje in mu pojasnil, da je treba blago, preden ga naloži, plačati. Neznanec se je izgovoril, da blago na blagajni pravkar plačuje njegov oče, a mu je prodajalec odvrnil, da v trgovini ni nikogar. Neznanec je nato predlagal, da gresta skupaj do prodajnega pulta, zatem pa zaprl prtljažnik, sedel v avto in se odpeljal v smeri Ptuja. Škode je za 2102,90 evra.

10. V Zgornjem Gruškovju so policisti iz prometa izločili 41-letnega Hrvata, voznika tovornjaka, ki je za volan sedel pijan (0,75 mg/l), policistom pa se je izgovoril, da je »včeraj« praznoval rojstni dan. Tujec je bil pridržan in priveden v takojšnjo obravnavo na ormoško okrajno sodišče, kjer so mu izrekli 1200 evrov globe in 18 kazenskih točk. (ss, foto: arhiv Svet24)