Steklenica

Na osnovni šoli so poskušali zastrupiti sošolko

uk
31. 3. 2017, 07.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Policija preučuje, ali je šlo le za šalo ali so deklico dejansko želeli umoriti.

Ravnatelj šole je zagotavljal, da bodo fante prestavili v druge šole, a se to ni zgodilo.

Deklica iz osnovne šole Žikica Jovanović Španac je nič hudega sluteč popila požirek vode, ki so ji jo v steklenici ponudili štirje sošolci. Že po prvem požirku je deklica, ki naj bi po informacijah srbskih medijev hodila v osmi razred, vodo zaradi nenavadnega okusa takoj izpljunila. Steklenico je nato odnesla razredničarki, ki je takoj poklicala vpletene učence k sebi. Sprva so ji dejali, da so v vodo nasuli le kredo, in s tem je bila zgodba zaključena, dokler ni čistilka nekaj dni kasneje našla nenavadne steklenice. Fantje so se znašli pri ravnatelju in vendarle priznali, kaj so storili.

Starši so tudi razočarani, ker jih ni poklical noben od staršev storilcev, da bi vsaj preveril, ali je z njuno hčerko vse v redu. Glavno vprašanje je, ali so fantje vedeli, da je tekočina tako nevarna.

Zdravilo 

Štirje učenci so namreč 3. marca odšli na veterinarsko postajo in kupili velenizol, preparat, ki je namenjen zdravljenju živine s paraziti. Tekočino so zlili v vodo, ki so jo nato ponudili deklici. V pol litra vode so dali celotno tekočino, ki jo je sicer treba razredčiti s petdeset litrov vode, poleg tega je namenjena živalim, težjim od tisoč kilogramov. Če bi deklica tekočino popila, dovolj bi bilo že nekaj požirkov, bi najverjetneje umrla. Deklica in njeni starši tudi ne bi vedeli, kaj bi se lahko zgodilo, če čistilka ne bi našla steklenice velenizola in nanjo opozorila ravnatelja, ki je vse skupaj povezal.

Policija 

Ravnatelj je nato poklical policijo, ki je prevzela primer in o vsem skupaj obvestila tudi starša. »Bili smo zgroženi in prestrašeni,« je povedal dekličin oče, »saj so poskušali zastrupiti najino hčerko. Ravnatelj šole nam je dejal, da bodo storilci kaznovani in premeščeni v druge šole, a so ostali, edina kazen, ki so jo prejeli, pa je bila ta, da so dobili nižjo oceno iz vedenja. Eden od dečkov je trdil, da je vodo popil tudi sam, preden jo je dal moji hčerki, a vsi vemo, da je to laž. Ti otroci še zmeraj hodijo v isto šolo z mojo hčerko in kdo mi lahko garantira, da ne bodo spet poskusili kaj podobnega,« je bil besen oče.

##IMAGE-504740##

Policija še ni razkrila motiva, zakaj so fantje hoteli zastrupiti deklico in ali je šlo le za šalo ali pa je v ozadju kaj bolj zloveščega.