Izginila v pobesnelem požaru

FOTO: Ognjeni zublji odnesli babičino mansardo

mv
30. 3. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Zgornje Bitnje je v torkovih jutranjih urah prišlo do hujšega požara, ki je povzročil veliko škodo.

GRC Kranj
Požar je povsem uničil mansardno stanovanje v Zgornjih Bitnjah.

Nekaj po sedmi uri zjutraj so gasilci Gasilsko reševalne službe Kranj prejeli klic na pomoč iz Zgornjih Bitenj. V mansardnem stanovanju stanovanjske hiše se je namreč vnel požar, ki je poleg bivanjskih prostorov zajel streho objekta. Na kraj dogodka je prispelo po šest gasilcev iz GRS Kranj ter Prostovoljnega gasilskega društva Bitnje. Dvanajstim možem je po približno dvajsetih minutah uspelo obvladati položaj. »Šli smo z dvema notranjima napadoma in enim napadom prek strehe, tako da nam je požar kmalu uspelo omejiti,« je povedal vodja intervencije Tomaž Vilfan iz GRS Kranj.

GRC Kranj
Plameni so se razširili tudi na streho, vendar je gasilcem uspelo ustaviti njihovo širitev.

Kratka borba, velika škoda

Požar je bil popolnoma odpravljen po eni uri gasilske intervencije. Vilfan je dejal, da je bil požar na žalost že zelo razvit, ko so prišli na kraj dogodka, zato je nastala večja škoda tako v stanovanju kot na objektu. »Ena soba je bila popolnoma uničena, prav tako podstreha. Zagorelo je tudi na dveh koncih strehe, vendar tam požar ni bil tako velik, zato nam je hitro uspelo pogasiti požarišče,« je pojasnil vodja intervencije. Bojan Kos s PU Kranj nam je povedal, da so policisti raziskali okoliščine požara in ugotovili, da se je ogenj vnel med neprevidnim ravnanjem s kocko za podžig.

Poskušala je reševati, a se je nadihala dima

V bivanjskem prostoru sta se v času požara nahajala starejša ženska in njen vnuk. Lastnica stanovanja je po izbruhu požara poskušala pred plameni rešiti nekatere dragocenosti, vendar ji to zaradi pomanjkanja zaščitne opreme ni uspelo, zato sta se z vnukom umaknila iz stavbe. Pri neuspelem poskusu reševanja predmetov se je babica nadihala dima, zato so ji kranjski reševalci ob prihodu morali nuditi pomoč, vendar na srečo hujših posledic za njeno zdravje ni bilo. Po prvih podatkih naj bi požar povzročil za nekaj deset tisoč evrov škode.