Dravsko polje

Zadnja vožnja motorista Gregorja: Makole so izgubile še eno legendo

mv
21. 3. 2017, 20.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Gregor Mlakar je zagnal svojega jeklenega konjička in odbrzel v zadnji nedeljski popoldan. Policisti opozarjajo na neprimerno hitrost, kar pa motoristi zanikajo.

MK Grofi Attems
Gregor Mlakar je bil dolgoletni član motorističnega kluba.

Devetintridesetletni voznik motornega kolesa Gregor Mlakar iz Makol je okrog pol tretje ure vozil po regionalni cesti iz smeri Ptujske Gore proti Lovrencu na Dravskem polju, ko je zunaj naselja Župečja vas v desnem preglednem ovinku zaradi neprilagojene hitrosti vožnje zapeljal levo na nasproti vozni pas in zatem v obcestni jarek.

Motoristi so ena najbolj ogroženih skupin v cestnem prometu. Slovenske ceste vsako leto vzamejo povprečno 23 motoristov.

Poškodbe so bile prehude

Z veliko silo je trčil v travnato nabrežino stranske ceste, zaradi česar ga je vrglo v zrak, padel je na travnik in obležal. Predstavnik za odnose z javnostmi mariborske policijske uprave Miran Šadl nam je povedal, da se je voznik motorja tako hudo poškodoval, da je umrl na kraju nesreče. S policije so še sporočili, da bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.

Motoristi zanikajo policijsko poročilo

Gregor Mlakar - Benko, kot so ga klicali prijatelji, je bil član motorističnega kluba MK Grofi Attems iz Slovenske Bistrice. Na svojem profilu so člani društva zapisali, da žalujejo za svojim prijateljem in članom, hkrati pa zavračajo razlago uradnega policijskega poročila, da se je nesreča zgodila zaradi neprilagojene hitrosti. Tragična nesreča je pretresla vse, ki so ga poznali, posebej svojce in bližnje prijatelje. »Ostal sem brez besed, ne vem, kaj naj. A naj bom jezen ali naj zaključim z motorjem,« se sprašuje eden od njegovih klubskih kolegov in nadaljuje: »Ko pride trenutek, bomo spet sedli na motorje in se odpeljali v večnost.« Številni še vedno ne morejo verjeti. »Prehitro si šel od nas. Makole so izgubile še eno legendo. Nikoli te ne bomo nehali pogrešati, naj ti bo lahka domača gruda,« je ob Benkovi smrti dejala žalujoča prijateljica. V letu 2017 je to četrta smrtna žrtev na cestah na območju Policijske uprave Maribor. Vse so se zgodile v zadnjih štirinajstih dneh, od tega kar tri v preteklem tednu.