Ulovljen

Namesto 90 divjal s kar 152 kilometri na uro

T.L./STA
15. 2. 2017, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Med Vogrskim in Ozeljanom vozil 152 kilometrov na uro.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Policisti Policijske uprave (PU) Nova Gorica so v torek nekaj pred 14. uro na cestnem odseku Vogrsko-Ozeljan ustavili 46-letnega voznika osebnega avtomobila zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti. Na odseku, kjer je dovoljena hitrost 90 kilometrov na uro, so mu izmerili kar 152 kilometrov na uro.

Policisti so mu prepovedali nadaljnjo vožnjo in začasno odvzeli vozniško dovoljenje, zaradi kršitve prometne zakonodaje bo zoper voznika podan obdolžilni predlog sodniku za prekrške na pristojnem okrajnem sodišču, so sporočili s PU Nova Gorica.

Za storitev tovrstnega prekrška je po zakonu o pravilih cestnega prometa predvidena denarna kazen 1200 evrov in 18 kazenskih točk, omenjeni voznik pa bo moral plačati tudi sodno takso.

Prekoračitev hitrosti oz. neprilagojena hitrost je na slovenskih cestah kot tudi drugod po Evropi še vedno med glavnimi dejavniki prometnih nesreč, še zlasti tistih z najhujšimi posledicami. Žal številni vozniki hitrosti in načina vožnje ne prilagodijo veljavnim omejitvam, svojim sposobnostim za vožnjo, izkušnjam, lastnostim in stanju ceste ter preglednosti na njej, gostoti in drugim značilnostim prometa, vremenskim razmeram ter značilnostim vozila.