Tragična smrt

Za Jano bo gorelo veliko sveč

pk
31. 1. 2017, 20.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na Goriškem žalujejo za Jano Rožič, ki je konec minulega tedna doživela hudo prometno nezgodo in v njej izgubila življenje. Šok je za tiste, ki so jo poznali, neizmeren.

pk
Njena črna honda je bila precej uničena; sploh na njeni – voznikovi strani.

Po poročilu policije je bila za mlado dekle usodna prevelika hitrost. Mnogi menijo, da nesreča, če bi bila na nevarnem odseku varovalna ograja, ne bi bila tako tragična.

Jana iz Nove Gorice je prva smrtna žrtev letošnjega leta na severnoprimorskih cestah. Prejšnji teden se je v noči s četrtka na petek s sopotnikom vozila iz smeri Solkana proti Prevali, zaradi neprilagojene hitrosti pa je v levem ovinku zapeljala izven vozišča, na strmo poraslo pobočje. 

Avtomobil se je v zraku obrnil in pristal med drevesi, in sicer okrog devet metrov pod nivojem ceste. Jana se je pri tem tako hudo poškodovala, da je umrla na kraju nesreče. Njen 27-letni sopotnik se je v nesreči lažje poškodoval.

pk
V njenem lokalu so bili v zvezi z dogodkom redkobesedni.

Vodila je bar

Gospod, ki stanuje v istem bloku, je povedal, da je bila Jana zelo prijazna in ga je vedno nasmejana pozdravila, kadarkoli sta se srečala.  

Jana, grafična oblikovalka, je številnim domačinom, sploh mlajšim generacijam, kar dobro poznana, saj ti radi zahajajo v lokal, ki ga je vodila v središču mesta. Gre za Coctail bar na novogoriškem Bevkovem trgu, ki smo ga včeraj obiskali tudi mi. Osebje lokala je redkobesedno v zvezi z nesrečnim dogodkom, a dajo vedeti, da so zelo prizadeti. Na vhodnih vratih bara imajo tudi njeno osmrtnico.

Gostje lokala na terasi mirno srkajo svoj napitek, a njihovi obrazi so žalostni. Ko jih povprašamo o nesreči, samo zmajujejo z glavo in ostajajo brez besed. »Ne morem verjeti, kaj se je zgodilo. Še tako mlada in sposobna je bila. Vsi smo šokirani. Bom šel na pogreb,« je povedal eden od obiskovalcev njenega bara.

pk
Jana je stanovala na Ulici Gradnikove brigade v Novi Gorici.

Zadnje slovo

Obiščemo tudi večstanovanjski objekt, v katerem je živela, in sicer na Ulici Gradnikove brigade 57. Tudi na vhodnih vratih bloka visi osmrtnica, ob kateri mnogi postojijo, kot da bi se zamislili nad kruto usodo. Eden od stanovalcev bloka nam pove, da je močno šokiran. »Grozljivo. Uboga njena družina. Večkrat sem videl dekle. Vedno je bila nasmejana, zelo prijazna, zmeraj me je pozdravila. Hudo mi je. Res se je zdela punca na mestu,« njeno smrt užaloščen komentira starejši možakar. Od nje se je množica poslovila včeraj popoldne v Kojskem.