Brazilija žaluje

So pevko, znano po velikem hitu Lambada, ubili?

K.M.
20. 1. 2017, 10.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Včeraj so našli zoglenelo truplo brazilske pevke Loalwe Braz, ki je najbolj znana po eni izmed največjih brazilskih glasbenih uspešnic.

Profimedia

Brazilski mediji poročajo, da so pevko Loalwe Braz, ki je bila najbolj znana po velikem hitu Lambada iz leta 1989, našli mrtvo v zažganem avtomobilu. Truplo, ki ji bilo popolnoma zoglenelo, so v območju Saquerema v bližini Ria de Janeira našli gasilci. Na posestvu, za katerega je predvidevano, da je bilo pevkino domovanje, so pred požarom opazili dva moška, ki sta vlomila v hišo. Policija še preiskuje, ali sta dogodka povezana, oziroma, ali je bila 63-letna pevka umorjena. 

Brazova je bila najbolj znana po svojem delovanju v skupini Kaoma, s katero je leta 1989 kot glavna pevka tudi ustvarila večni hit Lambado. Pesem so že kmalu po izidu, leta 1990, uporabili v dveh plesnih filmih, The Forbidden Dance in istoimenski Lambadi. Kompozicijo pesmi je v svojem hitu On the Floor leta 2011 uporabila Jennifer Lopez, plesni stil lambada pa so v svojem hitu Spice up your life omenila tudi dekleta iz skupine Spice Girls