Odmevna aretacija

VIDEO: Bivši boksar David Cufaj za zapahi v Peruju

žk
19. 1. 2017, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pretekli teden so v perujskem glavnem mestu Limi izvedli obsežno policijsko akcijo in zaplenili kar dve toni kokaina, ki je bil prek pristanišča v Amsterdamu namenjen na trg Evropske unije, kjer bi bila taka pošiljka vredna kar 174 milijonov evrov.

Zajem zaslonske slike
Kako je srbski boksar postal desna roka narkošefa ...

Vodja narkokartela, ki je padel v roke policije, je 41-letni Jose Carlos Ullon Rojas, ki je svojo kriminalno dejavnost skrival s podjetji, ki so se navidezno ukvarjala z gradbeništvom in transportom.

Poleg njega se je za zapahi znašel 24-letni srbski državljan, rojen na Kosovu, David Cufaj. Kot poročajo južnoameriški mediji, naj bi bil mladenič glavni finančnik in operativec pri spornem poslu. Kot rečeno, je bil Cufaj rojen na Kosovu, večino življenja pa je preživel v Sarajevu. Končal naj bi srednjo gostinsko-turistično šolo in dalj časa treniral boks. Pred nekaj leti naj bi šport opustil in se preselil na Nizozemsko. Od tam ga je pot vodila v Južno Ameriko in je v kartelu, ki ga je vodil Ullon Rojas, skrbel za povezave z Evropo ter financiranje prevoza droge čez ocean.