MARIBOR

V črnem beemveju bežal pred roko pravice

Gabrijel Toplak
15. 1. 2017, 18.01
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Voznik, neuradno Simon iz Betnavske ulice, se je vozil z dvema različnima registrskima tablicama. Po večminutnem divjanju so ga ulovili v devet kilometrov oddaljeni Metavi.

Gabrijel Toplak

Zgolj 16 minut je trajala vožnja pobeglega voznika črnega beemveja z dvema različnima registrskima tablicama, ki so ga mariborski policisti v torek popoldne s civilnim službenim vozilom ustavljali že v tamkajšnji Fochevi ulici. Ulovili so ga v devet kilometrov oddaljeni Metavi.

Policijski lov se je začel v Fochovi ulici … …

Gabrijel Toplak

nadaljeval proti dvoetažnemu mostu … …

Gabrijel Toplak

in naprej proti malečniškemu, kjer je objestnež zavil proti Malečniku. S civilnim službenim vozilom sta policista voznika ustavila v Metavi.

V NEVARNOSTI VOZNIKI IN PEŠCI

Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor sporoča, da voznik ni upošteval ne modre luči ne zvočnih signalov, ampak je pospešil. »V Ulici pariške komune je izsilil prednost neznanemu vozniku, zavil proti Titovi cesti in na prehodu za pešce ogrožal več pešcev, ki so pravilno prečkali vozišče. V krožišču Titove in izvoza za Pobreško cesto je na prednostni cesti ogrožal voznika osebnega avtomobila. V smeri trgovskega središča je pri polni črti prehiteval kolono vozil, ogrožal pa tudi nasproti vozeče, ki so se umikali skrajno desno,« je zapisal Šadl. Vožnjo je nadaljeval po Pobreški ulici proti dvoetažnemu mostu in v Čufarjevi ulici, v bližini doma starostnikov, ogrožal pešca na prehodu za pešce. V križišču za Zrkovce je zavil levo proti malečniškemu mostu in divjal skozi naselja Vodole, Hrenca in Celestrina.

BREZ TOLERANCE

In čeprav so policisti pobeglega voznika v Metavi vendarle ujeli, policijski piarovec poziva vse, ki lahko posredujejo informacije o voznikovi vožnji, da se zglasijo na postaji prometne policije na Ptujski cesti 117 ali jih pokličejo po telefonu. »Skupaj pokažimo takim voznikom, da takih voženj ne bomo tolerirali,« je zaključil Šadl.

POROČEN, A PROBLEMATIČEN

Neuradno smo izvedeli, da naj bi beemveja vozil 42-letni Simon iz Betnavske ulice, ki je imel pred leti v mestu tudi diskoteko in nekaj manjših gostinskih lokalov. »Simon je poročen, a je že v mladosti veljal za problematičnega,« je dejal njegov znanec iz sosednje ulice. 

Gabrijel Toplak
Miran Šadl: "Vozil je po sredini vozišča, v križišča pri rdeči luči."