Vandalizem

Znova tarča: koga moti Pipistrel?

T.L.
3. 1. 2017, 18.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Že tretjič v kratkem času je proizvodni obrat tarča uničevanja.

Bobo
Ivo Boscarol

Pipistrelova hala na Rojah pri Gorici je bila ponovno tarča vandalov. Neznanci so tudi tokrat vlomili v notranje prostore proizvodnega obrata, na katerem se je v prejšnjih tednih zaključila prva faza del, in poškodovali več okenskih stekel, poroča Primorski dnevnik. To pa ni prvi napad na Pipistrelov obrat: kot smo poročali, so marca lani vandali razbili okoli 40 oken, tokrat pa naj bi se nad šipami znesli s kladivom ali drugim orodjem.

Facebook
Lani je bil objekt tarča napada.

Neznanci so po poročanju spletnega časnika prerezali mrežo, ki obdaja Pipistrelovo halo, in vlomili v proizvodni obrat skozi platnena dvižna vrata hangarja, ki naj bi jih poškodovali na dveh točkah. Nato so s kladivom, krampom ali drugim orodjem razbili kakšnih štirideset šip, medtem ko naj bi notranje opreme ne poškodovali.

Gre že za tretje tovrstno dejanje zoper ajdovsko podjetje: prvi vandalizem na objektu na Rojah se je zgodil za božič leta 2015 in poškodovali približno deset oken. Večjo škodo so povzročili med lanskimi velikonočnimi prazniki, ko so vlomili v halo in s kamenjem razbili okrog štirideset šip.