Nočni obračun

Hudo jo je skupil v obračunu z motoristi

žk
6. 12. 2016, 20.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Praznovanje 50. rojstnega dne se je sprevrglo v množični pretep, najhuje pa jo je skupil prav slavljenec. Zapletel se je v prepir z motoristi, ki jim je preprečil vstop v lokal.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Hells Angels

Motoristična skupina je bila ustanovljena leta 1948 v Kaliforniji in deluje v 55 državah širom sveta, zadnja leta tudi v Sloveniji. 

Lastnika srbskega nogometnega kluba Sinđelić Velimirja Veljo Jovovića so napadli pretekli konec tedna med proslavljanjem njegovega rojstnega dne. Priče trdijo, da so bili v kaznivo dejanje vpleteni člani zloglasne motoristične skupine Hells Angels.

Krvavo praznovanje

Incident se je zgodil pred lokalom Orlovi, v katerem je Jovović praznoval svoj 50. rojstni dan. Ko je bila zabava na vrhuncu, je v lokal hotela vstopiti skupina nepovabljenih gostov. Priče trdijo, da naj bi šlo za člane motoristične skupine Hells Angels, med katerimi je bil tudi Miljan Vuković, čigar oče je bil boter zloglasnega Željka Ražnatovića - Arkana. Ker jih Jovović ni spustil v lokal, se je najprej vnel prepir. Glasno pregovarjanje je kmalu preraslo v prerivanje in nato vsesplošni pretep, ki se je končal šele, ko se je Jovović oblit s krvjo zrušil na pločnik. Srbski mediji so neuradno izvedeli, da naj bi bil Vuković zadolžen za varnost v lokalu Orlovi.

Aretirali vse

Roparska skupina Pink Panter se ukvarja z ropi draguljarn, sestavljena pa je iz kriminalcev z območja nekdanje Jugoslavije. Med drugim so v Tokiu ukradli diamante, vredne kar 32 milijonov evrov.

Jovovića so z rešilnim vozilom prepeljali v bolnišnico, kjer so ga nemudoma operirali in naj bi bil že zunaj smrtne nevarnosti. Policisti naj bi aretirali vse udeležence pretepa in zanje odredili 48-urno pridržanje. Kdo je zabodel Jovovića, ostaja neznano.

Motoristična grožnja

Glede na poročanje srbskih medijev je Miljan Vuković neformalni vodja beograjske izpostave Hells Angels, ki naj bi v zadnjih letih močno širila svoj vpliv na dogajanje v srbskem kriminalnem podzemlju. Vuković in drugi člani motoristične skupine naj bi bili pod stalnim nadzorom policije. Med drugim jih sumijo, da so povezani z najbolj znano mednarodno roparsko združbo Pink Panter in naj bi skrbeli za preprodajo ukradenih dragocenosti, vpleteni pa so menda tudi v prodajo orožja in mamil.