Tragedija pri Piranu

Umrl pod domačo vasjo

kp
6. 12. 2016, 20.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Očetu in sinu se je pod Svetim Petrom nad Dragonjo pripetila tragična nesreča.

kp
Prizorišče nedeljske nesreče pod Svetim Petrom nad Dragonjo.

Domačini so pretreseni nad dogodkom v prometu s tragičnim razpletom, ki se je pripetil v nedeljo malo pred 14. uro. Oče in sin sta se iz vasi Sveti Peter v terenskem vozilu peljala proti Dragonji. Le malo po tem, ko sta prispela na konec domače vasi, je 59-letnik najprej zapeljal na levo stran smernega vozišča, nato izven vozišča, na strmo brežino, kjer je vozil še nekaj metrov; potem ko je trčil ob deblo, pa se je ustavil med grmičevjem in drevesi.

Sin je nesrečo prestal brez telesnih poškodb.

Neuspešno oživljanje

Prihiteli so gasilci, policisti in reševalci. Slednji so nemudoma pomagali domačinu, ki ni kazal znakov življenja; kar nekaj časa so ga oživljali, a neuspešno. Policija je sporočila, da je moški kljub pomoči reševalcev umrl. Njegov sin je ob trku utrpel le lažje poškodbe.

Izvedeli smo, da naj možakar ne bi umrl zaradi posledic prometne nesreče, a policisti, dokler se ne izkaže drugače – ključni bodo rezultati sanitarne obdukcije, dogodek obravnavajo kot prometno nesrečo s smrtnim izidom. Policija pojasnjuje, da naj bi se po njihovih dosedanjih ugotovitvah nesreča zgodila zaradi zdravstvenih težav voznika. Moškega iz Svetega Petra naj bi namreč med vožnjo obšla slabost.

kp
Sovaščani preminulega so šokirani nad tragičnim dogodkom.

Domačini šokirani 

Domačini, ki so videli prizorišče nesreče in poškodovani avtomobil, pravijo, da vozilo res ni bilo tako zelo razbito in da njihov sovaščan gotovo ni umrl zaradi posledic nezgode. Tako kot policija menijo, da se je nesreča zgodila zaradi možakarjeve zdravstvene stiske.

»Sicer ne vem, da bi imel kakšne večje težave z zdravjem, ampak nekaj resnega se je moralo zgoditi, tik preden je zapeljal s ceste. Morda ga je pa kap. Še dobro, da je s sinom vse v redu, čeprav je ob izgubi očeta gotovo vse prej kot dobro. Težko nam je vsem ... res tragedija. Sožalje najbližjim,« je na družbenih omrežjih zapisal sovaščan preminulega 59-letnika.