Policija prepoznala voznika

VIDEO: Po novomeških ulicah kot v filmu Hitri in drzni

J.A., Dolenjski list
15. 11. 2016, 19.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Na spletu se je pojavil posnetek nočnega dirkanja oz. driftanja po Novem mestu v stilu filma Hitri in drzni. Skoraj triminutni filmček, na katerem vidimo voznika, ki se na parkirišče pripelje s starim jugom, potem pa presede v močan BMW (model E46) in z njim drifta po praznih novomeških ulicah, parkiriščih in garažni hiši, si je doslej ogledalo več kot 30.000 ljudi.

YouTube
Voznik je imel pri snemanju več pomočnikov, saj je jasno, da so nekateri kadri nastali v njegovem avtomobilu, drugi na prostem, tretje so posneti iz drugih avtomobilih.

Navdušenci nad driftanjem so hvalili spretno vožnjo šoferja, povprečneži pa so se spraševali, kaj če bi ga kdo presenetil in se sredi noči vendarle znašel na istem mestu kot on.

Kaj o tem pravijo organi pregona? »Na podlagi posnetka je mogoče oglobiti kršitelja (prekrškovni postopek), predvsem če je oseba, ki je prekršek zaznala, pripravljena sodelovati kot priča in se v postopku dejansko ugotovijo elementi prekrška (kraj, čas, storilec) in obstoj prekrška,« je uvodoma pojasnila predstavnica za odnose z javnostmi na PU Novo mesto Alenka Drenik in dodala, da so novomeški policisti na podlagi posnetka takoj začeli iskati voznika, ki je nesporno kršil cestnoprometne predpise.

»Okoliščine v tem trenutku še preverjajo, ugotovili pa so že, kdo je voznik na posnetku. Kršitelju so policisti v letu 2014 zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja že zasegli avtomobil. Na podlagi zbranih obvestil bodo v skladu z določili zakona o pravilih cestnega prometa ustrezno ukrepali.«

S tovrstnimi posnetki policiste običajno prek prijav obvestijo občani, občasno pa jih zaznajo tudi sami in ukrepajo, če so za to podani pogoji.

»Ravnanje voznika, ki je prikazano na posnetku, je izjemno nevarno, posledice pa bi bile lahko tudi usodne. S tako vožnjo voznik ne ogroža le sebe, ampak tudi preostale udeležence v prometu,« je še pojasnila Drenikova.