Periscope

Denis in Katja prek spleta v živo prenašala streljanje na policiste

G.G.
15. 11. 2016, 18.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ruska najstnika, 15-letna Denis in Katja, sta pobegnila od doma, se zatekla v kočo, streljala na policiste in vse skupaj v živo prenašala s pomočjo aplikacije Periscope.

Instagram
Tako je Denis streljal na policiste.

Instagram
Denis in Katja sta v zadnjih urah objavljala na Instagramu.

Drama se je včeraj odvijala v bližini mesta Pskov, del pa so jo lahko v živo spremljali njuni prijatelji, saj sta svoje »divjanje« v živo prenašala prek aplikacije Periscope.

Začelo se je v soboto z družinskim sporom. Mati ni pustila Katje, da bi ponočevala, a je najstnica vseeno odšla v noč. Mati jo je našla in jo pretepla pred njenim fantom Denisom. Mlada zaljubljenca sta naslednji dan skovala načrt, odločila sta se, da pobegneta in to v ponedeljek tudi izvedla.

Katja je »v živo« sporočila, da sta vlomila v kočo njenega očima in v sef, v katerem sta bili puški. Denis je v vasi Strugi Krasniye ubil dva psa, nato pa sta na Instagramu objavila poslovilni sporočili.

Kmalu je bila obveščena policija, ki je poskušala najstnika pregovoriti, naj odvržeta orožje in se vrneta domov. V prenosu v živo je bilo videti, da se najstnika požvižgata na pozive policistov. V smehu sta streljala na policijsko vozilo, nato pa sta se nehala odzivati na telefonske klice.

Policisti so vstopili v kočo in zagledali dve trupli. Preiskava je pokazala, da je Denis najprej ustrelil Katjo, nato pa sodil še sebi.