ČELNO TRČENJE

Patra pokopali na rogozniškem pokopališču

Gabrijel Toplak
6. 11. 2016, 10.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

O nenadni izgubi patra Antona Ogrinca, ki je tragično umrl v ponedeljkovi prometni nesreči, pišejo številne verske institucije.

Arhiv Svet24
Prometna nesreča se je zgodila na pragerski obvoznici.

V ponedeljkovi popoldanski hudi prometni nesreči na regionalni cesti Slovenska Bistrica–Ptuj, o kateri smo poročali in v kateri so se poškodovali še trije ljudje, je umrl pater Anton Ogrinc.

SKRBEL ZA BOLNIKE

Slednje potrjuje spletni zapis Slovenske minoritske province sv. Jožefa: »Sporočamo žalostno vest, da je v 74. letu starosti življenja odšel h Gospodu naš sobrat redovnik in duhovnik p. Anton Ogrinc, član minoritskega samostana sv. Maksimilijana Kolbeja pri Svetem Petru v Ljubljani.« O patru Antonu, ki so ga pokopali v četrtek, 3. novembra, na starem rogozniškem pokopališču, pišejo še na spletni strani Bolniške župnije: »Poznali smo ga po dobrovoljnosti, nežnosti in veliki skrbi, ki jo je namenjal bolnikom in celotni bolniški župniji.« Od patra Dominika Tikviča iz Slovenske minoritske province sv. Jožefa na Ptuju smo včeraj še izvedeli, da je bil dacia sandero v lasti samostana. »Pri nas nimamo svoje lastnine, ampak zgolj skupno. Tudi avtomobile. In to vozilo je bilo skoraj novo, staro dve leti,« je pojasnil Tikvič, ki obžaluje tragični dogodek, v katerem je bil udeležen. Še posebej, dodaja, ker ni bil nič kriv, saj se je po cesti pravilno peljal in bil žrtev čelnega trčenja s tako imenovanim poltovornjakom.

Pressestelle
Pater Anton Ogrinc

NESREČA IZ MALOMARNOSTI

Usodno trčenje, spomnimo, se je zgodilo kakih 150 metrov od odcepa za Pragersko, ko 47-letni voznik ni vozil po desnem smernem vozišču glede na dovoljeno stran vožnje. Zapeljal je prek neprekinjene bele ločilne črte in čelno trčil v osebni avtomobil, s katerim se je iz nasprotne smeri pravilno pripeljal 73-letni Ogrinc. V nesreči je nastala tudi premoženjska škoda. Sedeminštiridesetletni povzročitelj bo ovaden zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje povzročitev nesreče iz malomarnosti. Grozi mu do osem let zapora.