Streljanje v lokalu

Maščevanje zaradi umora: pretepel morilčevo mater

uk
4. 11. 2016, 19.51
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Štiriindvajsetletnik je hladnokrvno umoril navijača skupine Delije. Že pol ure po dogodku pa je prišlo do povračilnih ukrepov.

Profimedia
Tako proti Damjanu kot proti njegovemu morilcu je policija v preteklosti podala več 10 kriminalnih prijav, največ zaradi nasilništva. (Fotografija je simbolična)

Policija iz Valjeva (Srbija) je včeraj aretirala 24-letnega I. M., ki naj bi napadel Natašo J., mater 22-letnega Sretena Nikolića, ki je osumljen umora navijača Delij, Damjana Dragojlovića (26).

Umor

I. M. so obravnavali tudi zaradi napada na tako imenovane ženske v črnem. 

Sreten Nikolić naj bi v središču Valjeva vstopil v lokal Zipa in začel s pištolo streljati po kavarni. Pri tem je ubil Damjana Dragojlovića in ranil še tri ljudi. Damjan je bil v kavarni zaposlen kot varnostnik. Razlog za napad naj bi bil prepir med strelcem in umorjenim. Kot vse kaže, Damjan Sretena ni spustil v lokal in slednji naj bi mu zagrozil, da se bo vrnil in da bodo že videli, kdo je on. Sreten naj bi se vrnil že čez nekaj minut in začel streljati, njegova glavna tarča pa naj bi bil prav Damjan. Slednji je umrl na kraju dogodka. Na srečo so jo preostali ranjenci odnesli le z lažjimi poškodbami.

Pobeg

Po streljanju je Sreten pobegnil iz lokala, a ga je policija prijela le kakšne pol ure po napadu. Pri njem so našli tudi orožje, s katerim je moril. Damjanovi prijatelji so povedali, da je bil Damjan izjemno prijetna in nekonfliktna oseba ter da se je z vsemi odlično razumel. S svojim morilcem naj bi bil v preteklosti celo dober prijatelj.

Povračilo

Za povračilni udarec je eden od Damjanovih prijateljev pretepel morilčevo mater.

Damjanova smrt je vsekakor tragična, a napad na morilčevo mamo pač ni pravi odgovor na grozljivo dejanje. Vsekakor napadalec s tem ni doprinesel ničesar k Damjanovemu spominu, ampak se je le spravil na nedolžno žensko. Napadalec naj bi bil sicer prav tako pripadnik navijaške skupine Delije. Po informacijah policije je Natašo napadel pred njenim stanovanjem, na srečo pa ji ni povzročil hujših poškodb. Policija je napadalca hitro aretirala, mediji pa so sporočili, da se je med zaslišanjem pred policijsko postajo zbrala skupina mladeničev, domnevno navijačev skupine Delije. Srbski mediji tudi poročajo, da naj bi šlo za istega napadalca, ki je pred leti napadel tako imenovane ženske v črnem, ki so žalovale za žrtvami v Srebrenici.