Gel v vložkih

VIDEO: Kam v tekaške copate skriti kokain?

G.G./STA
29. 10. 2016, 11.48
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Le koliko tekaških čevljev potrebuje človek? In to na počitnicah v Rimu. To so bila vprašanja, ki so budnemu cariniku na letališču v italijanski prestolnici šla po glavi, ko je v prtljagi turista iz Brazilije opazil šest parov tekaških copat. Previdnost ni bila odveč, saj se je izkazalo, da se je v čevljih skrivala droga.

Guardia di Financa
Pretkano, a ne dovolj pretkano.

Italijanski carinik je tako razkrinkal najnovejši trik tihotapcev droge iz Latinske Amerike v Evropo - gel v vložkih za blaženje tresljajev v tekaških copatih so zamenjali s tekočim kokainom. "Le strokovnjak bi prepoznal razliko in ugotovil, da ne gre za običajni gel," je sporočila italijanska finančna policija.

Sporne tekaške čevlje so našli v prtljagi Brazilca, ki je pripotoval v Rim kot turist iz Sao Paula. Ob prihodu v Italijo je povedal, da je prišel na kratke počitnice v Rim, torej naj bi v mestu preživel le nekaj dni. Za to pa bi mu najverjetneje zadostoval že en par tekaških čevljev, če sploh.

V šestih parih čevljev v njegovi prtljagi so policisti našli drogo, s katero bi, če bi jo prodal na cesti, lahko zaslužil dva milijona evrov.