Smrt na avtocesti

Povozil Gašperja in odpeljal! Kaj se je v resnici dogajalo?

Gabrijel Toplak
15. 10. 2016, 07.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vzrok četrtkove prometne nesreče, v kateri je neznani voznik na vozišču do smrti povozil 33-letnega Sobočana, naj bi razkrili rezultati obdukcije, ki bodo znani naslednji teden.

Sobotainfo
Četudi naj bi vse nakazovalo na hudo prometno nesrečo, se policisti nikakor niso mogli znebiti suma kaznivega dejanja.

Srhljiva smrt 33-letnega Gašperja Vovka iz Murske Sobote, ki je v četrtek, kot smo že poročali, hodil po pomurski avtocesti, točneje po mostu čez reko Muro v smeri Maribora, ko je vanj trčil neznani voznik neznanega motornega vozila in odpeljal, dobiva nove razsežnosti.

Našli nove sledi

Preiskovalci so poleg okrvavljenega velikega kuhinjskega noža, zabodenega v zemljo, nedaleč stran od nesreče, na stekleni ograji našli krvave sledove domnevnega plezanja. Sledovi krvi pa so bili vidni tudi na sprehajalni poti. Po še nepotrjenih in neuradnih informacijah naj bi preiskovalci sklepali, da naj bi Vovk svoj avtomobil pustil parkiran v bližini pod mostom, kar naj bi nakazovale še vedno vidne sledi avtomobilskih pnevmatik. Od tam naj bi se povzpel po hribu do avtoceste. Kaj se je dogajalo tam, pa tudi, ali je bil sam ali ne, policija še preiskuje, preiskovalni sodnik je odredil tudi obdukcijo. Rezultati naj bi bili po naših informacijah znani v ponedeljek.

Sobotainfo
Sledovi krvi naj bi bili vidni na poti, okrvavljena naj bi bila tudi avtocestna ograja, kjer jo je mladenič najverjetneje hotel preplezati.

Dan prej precej zmeden

Smo pa tudi izvedeli, da je Vovk bolehal za epilepsijo, najpogostnejšo nevrološko boleznijo, in je živel z mamo. Že nekaj let je bil zaposlen kot trgovec v enem od murskosoboških trgovskih centrov in med zaposlenimi je veljal za marljivega delavca. Dan pred nesrečo pa naj bi na delovnem mestu deloval precej zmeden, hodil je po trgovini sem in tja ter sodelavcem čudno odgovarjal, zato so poklicali njegovo zdravnico. Njegovi prijatelji so ga ocenili kot osebo, ki je v razpoloženju zelo nihala; včasih se je precej hitro razburil, drugič je bil zelo prijazen.

Nadaljujejo zbiranje obvestil

Suzana Rauš, predstavnica za odnose z javnostmi Policijske uprave Murska Sobota, sporoča, da policisti nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka na avtocesti, ko je neznani voznik neznanega motornega vozila trčil v moškega, ki je hodil po avtocesti. »Več informacij bo znanih po opravljeni obdukciji pokojnega in dodatno zbranih obvestilih,« je dodala Rauševa.