Izgubila ravnotežje in padla

Stric Joško se je babice lotil s pestmi

Gabrijel Toplak
14. 10. 2016, 20.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Jože Klinc ml., ki je osumljen povzročitve posebno hude telesne poškodbe, povzročene na mah, je sodnemu senatu dejal, da bi bila mama še živa, če takrat ne bi bila prisotna njegova sestra.

Gabrijel Toplak
Obdolženi pohorski gostinec Jože Klinc ml. včeraj na zatožni klopi.

Na zatožno klop mariborskega sodišče je včeraj sedel Jože Klinc ml., sin znane gostilničarke Veronike Klinc s Slivniškega Pohorja, ki je osumljen povzročitve posebno hude telesne poškodbe, povzročene na mah. Tožilec Darko Simonič mu v obtožnici očita, da je marca lani dvignil roko nad svojo mater v prostorih gostilne, ki stoji ob cesti iz Hoč proti Pohorju, zaradi česar je padla po stopnicah in umrla na kraju dogajanja.

Sin naj bi marca lani dvignil roko nad svojo mater.

IZKLJUČITEV JAVNOSTI

Zagovornik obtoženega Silvo Godič je zahteval izločitev javnosti, saj gre po njegovem mnenju za podatke varstva osebnega in družinskega življenja, a mu predsednica senata Tanja Rot ni ugodila. Klinc je pozneje sodišču v joku dejal: »Žal mi je tega tragičnega dogodka. Mama je edina. Vse bi naredil zanjo.« Na vprašanje tožilca, zakaj je po njegovem prišlo do tega, pa je odgovoril: »S partnerjem sva prodala vsak svoj avto in si kupila skupnega. Že takrat so se začele žaljivke od sestre in mame, ki se ni sprijaznila s tem, da nimam dekleta. Metali sta naju iz hiše. Tisto noč je prepir nastal zaradi bančne kartice, ki mi jo je stric zaupal v posest in sem z njo plačeval tudi njegovo bivanje v domu. Prepiru sem se raje umaknil in odšel do sobe, v kateri je bil moj partner. Tam je prišlo do prerivanja, saj sta s sestro želeli v moje stanovanje. Tudi popraskali sta me. Naenkrat pa sem videl mamo, kako negibno leži na podestu. Obrnil sem jo na bok in začel oživljati. Če takrat ne bi bilo moje sestre, bi mama še živela.«

OTROK JE VSE VIDEL

Klinčeva sestra Darja je senatu zatrjevala, da dogodka nikakor ne more pozabiti. »Ne gre mi iz glave. Nikoli ne bo šel,« je dodala in o mami še povedala, da je bila najbolj pridna ženska na svetu. Po njenih besedah je bil eden od razlogov za slabo voljo tudi bratova želja po kreditu, mama mu namreč soglasja ni želela dati. »S prijateljem sta se oba grdo obnašala do nje. Po telefonu mi je govorila, da jo mečeta na cesto. Za bančno kartico sploh nisem vedela. Dogodka nisem videla in vem, da z najine strani ni bilo nobene žalitve. Najbolj hudo mi je, da je vso zadevo spremljal moj devetletni sin, saj sem od njega čez nekaj dni slišala, da ve, kaj je storil stric Joško. Rekel mi je, da se je babice lotil s pestjo,« je dejala Klinčeva.

NITI PRVA POMOČ

Sodni izvedenec Rajko Kavalar, ki je opravil obdukcijo pokojne, je vzroke za smrt pripisal poškodbam pri padcu: »Pokojna je dobila vsaj dva udarca s pestjo, izgubila je ravnotežje in padla. Niti prva pomoč smrti ne bi preprečila.«