Smrt v Breznici

Marjan je zgorel ob mrliški vežici

Sašo Avramovič
14. 10. 2016, 19.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V vasi Breznica je v sredo pozno zvečer pogorela občinska brunarica oziroma lopa. V njej so našli ožgano moško truplo. Po naših informacijah je umrl brezdomec Marjan Kukec.

PGD Zabreznica
Lopa oziroma brunarica, ki je zgorela, se nahaja nasproti cerkve in mrliške vežice

Vaščani Breznice (v občini Žirovnica), v kateri živi malo manj kot 500 prebivalcev, so v sredo zvečer okoli pol polnoči že spali, ko so v vasico pridrvela policijska, gasilska in reševalna vozila. Izbruhnil je namreč požar na občinski brunarici oziroma lopi nasproti cerkve in mrliške vežice.

Arhiv Svet24
Lopa oziroma brunarica pred požarom

Streha se je zrušila v objekt

Kukec si je v brunarici verjetno zakuril, da bi mu bilo toplo, potem pa najbrž zaspal.

»Ob 23.28 je v Breznici gorela brunarica velikosti 20 kvadratnih metrov. Aktivirani so bili gasilci GARS Jesenice in gasilske enote iz občine Žirovnica. Ob prihodu gasilcev na kraj dogodka je bil objekt že v celoti v ognju, streha pa se je že zrušila v objekt. Med gašenjem so gasilci na požarišču našli truplo. Policisti so zavarovali kraj, gasilci PGD Zabreznica so ostali na kraju za požarno stražo in nudenje razsvetljave policiji za forenzično preiskavoso sporočili iz uprave RS za zaščito in reševanje.

Zakuril in verjetno zaspal

Izvedeli smo, da gre za zapuščeno odprto lopo, v kateri je bilo nekaj krame. V sredo zvečer se je tja zatekel brezdomec Marjan Kukec, star naj bi bil 55 let, ki je imel, kot so nam povedali njegovi znanci v zadnjih letih, nekaj težav s pijačo. Po izobrazbi vodovodar, ki se je ločil od žene, s hčerko pa v zadnjih letih ni imel več stikov, si je v brunarici verjetno zakuril, da bi mu bilo toplo, potem pa najbrž zaspal, ogenj pa se je razširil.

Marija.si
Župnik Marjan Lampret je Kukca poznal, povedal pa je, da je bil pokojni sicer po rodu iz Prekmurja in da v zadnjem času ni imel stalnega oziroma uradnega prebivališča

Zasvojenost je bila prevelika

Marjan Lampret, župnik v Breznici, ki je pokojnega poznal in ga večkrat srečal, je za Svet24 povedal, da je bil Kukec sicer po rodu iz Prekmurja in da v zadnjem času ni imel stalnega oziroma uradnega prebivališča. »Bil je miroljuben, prijazen in hvaležen za vse, kar je dobil. Za vse materialne dobrine,« je opisal Lampret in dodal, da je Karitas oziroma tamkajšnja župnija Kukcu večkrat pomagala, mu dala za jesti in piti. Večkrat je padla tudi odločitev o tem, da bi Kukec odšel na zdravljenje odvisnosti od alkohola, a se zdi, da sam ni imel te volje. »Zasvojenost je bila prevelika,« je dodal Lampret.

Nekaj časa bival v župišču

V zadnjem času naj bi Kukec živel v Bohinjski Beli, prejšnji župnik v Breznici pa naj bi, kot smo izvedeli od domačinov, Kukcu ponudil bivališče v starem župnišču, kjer je tudi bival nekaj časa. V Breznico se je v zadnjih letih rad vračal, sploh zato, ker naj bi imel v Vrbi, le dobrega pol kilometra stran, tudi dobrega prijatelja.

Arhiv Svet24
Aktivirani so bili gasilci GARS Jesenice in Gasilske enote iz občine Žirovnica. Ob prihodu gasilcev na kraj je bil objekt že v celoti v ognju