V bolnišnici

Grozljivo: deklica (4) zastrupljena s kokainom

R.T.
6. 10. 2016, 20.02
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Dekličin oče je odvisnik od droge. Trdi, da drogo pred hčerko vedno skriva.

Arhiv svet24
Precej drugačen od banan...

Komaj štiri leta staro deklico v nedeljo pripeljali v zagrebško Klinični center Milostnih sester. Neverjeten vzrok njenega slabega zdravstvenega stanja je razkrila analiza urina in krvi: deklica se je zastrupila s kokainom.

Zdravniki so takoj poklicali policijo, ki je starša aretirala kar v bolnišnici. Oče, 35-letni D.J. in 40-letna mama I.J. sta po sodnikovi odločitvi takoj pristala v enomesečnem priporu.

Deklica je okrevala, njeni organi (srce, jetra, ledvica, možgani) zaradi zastrupitve niso poškodovani, so povedali v bolnišnici. Se pa deklica - vsaj začasno - ne bo vrnila v dom staršev, ampak jo bodo namestili pri skrbnikih.

Usodnega dne vzela kokain, preostanek zavrgla

Dekličin oče se zaradi odvisnosti od droge zdravi in jemlje metadon. Policiji je povedal, da ne ve, kako je deklica prišla do droge, da pa jo je takoj, ko je opazil, da ji je slabo, odpeljal v bolnišnico. Dejal je še, da doma vedno skrbijo, da otrok ne bi bil v stiku z drogo.

Usodne nedelje sta, kot je dejal, z ženo vzela "nekaj" kokaina, preostanek pa vrgla v smeti. Preiskava bo pokazala, kako je deklica prišla do droge in jo zaužila. Sicer pa se dekličina mama zdravi zaradi motenj v prehranjevanju in jemlje pomirjevala.