Top flop tedna

Ukrasti sta želela srečo

Samo Strel
26. 9. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Deset pogosto spregledanih, na trenutke celo smešnih, a vselej resnih podvigov posameznikov v službi kriminala pri nas prejšnji teden.

arhiv Svet24
34-letna ženska in njen tri leta starejši »partner v zločinu« sta po mestu kradla loterijske srečke.

10.  V Selah pri Raki je nekdo iz odklenjenega gospodarskega poslopja ukradel kotel za žganjekuho in lastnika oškodoval za okrog 300 evrov.

9. Ptujski policisti so na Ormoški cesti obravnavali vlom v prodajalno. Neznani storilec je ukradel za deset tisoč evrov parfumov.

8. V Ajdovščini je neznani storilec z neznanim ostrim predmetom poškodoval parkirano osebno vozilo znamke Toyota in lastniku povzročil za okrog 1000 evrov škode.

V Kopru so vandali vlomili v garažo stanovanjskega bloka, kjer so nato imeli zabavo z gasilnimi aparati ... 

7. Na območju Rogaške Slatine so policisti poskušali ustaviti četverico v audiju, osumljeno, da je v Radečah vlomila v župnišče. Toda možje so se na znake policije požvižgali in s pospešeno hitrostjo nadaljevali svojo pot, dokler niso pred naseljem Topole z avtom zapeljali v obcestni jarek in tam obtičali. Kazenske ovadbe sledijo zoper moške, stare 20, 26, 36 in 38 let, doma iz območja Krškega in Novega mesta. Policisti sicer sumijo, da ima družba na vesti še več vlomov v župnišča na območju Celjskega.

6. V Kopru so vandali vlomili v garažo stanovanjskega bloka, kjer so izpraznili več gasilnih aparatov in povzročili za okrog 1000 evrov škode.

5. Ljubljanski policisti so na območju Bežigrada obravnavali tatvino gostinskega inventarja. Neznanci so namreč izpred lokala ukradli dve masivni hrastovi mizi in štiri klopi, lastniku pa povzročili za okrog 600 evrov škode.

4. V Radegundi pri Mozirju so policisti obravnavali vlom v počitniško hišico. Lastniki pogrešajo pohodniške palice in daljnogled.

3. V Babičih je moški koprskim policistom prijavil soseda v večstanovanjski hiši, ki je s preglasnim predvajanjem glasbe motil nočni mir in počitek. Policisti so 51-letnemu kršitelju na licu mesta izdali plačilni nalog. Čez kakšno uro pa so policisti znova potrkali na njegova vrata, saj je 51-letnik kršitev nadaljeval, nato pa se še nedostojno vedel do policistov, zaradi česar je bil pridržan.

2. Ljubljanski policisti so kazensko ovadili 34-letno žensko in njenega tri leta starejšega »partnerja v zločinu«, ker sta po mestu kradla loterijske srečke. 

1. Na Bakovski ulici v Murski Soboti so neznanci z osebnim avtomobilom znamke BMW X5 podrli vhodna vrata trgovskega središča Tuš in brez uspeha poskušali ukrasti bankomat.