Teksas

V strelskem napadu v Houstonu najmanj šest ranjenih

M.K./STA
26. 9. 2016, 16.07
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V teksaškem Houstonu je davi po lokalnem času prišlo do strelskega napada na parkirišču nakupovalnega centra v jugozahodnem delu mesta, pri čemer je bilo ranjenih najmanj šest ljudi, je sporočila tamkajšnja policija.

Twitter

Dodali so, da so policisti strelca ustrelili, uvodoma pa še ni bilo jasno, ali so ga ubili ali le ranili. Na twitterju so sporočili, da so policisti strelca ustrelili, ki je na poti v bolnišnico umrl. Po poročanju agencije Associated Press, ki se sklicuje na policijske vire, je policija strelca ubila, ni pa še razkrila njegove identitete.

Po streljanju, ki naj bi trajalo približno 20 minut, so v bolnišnice odpeljali devet ranjenih oseb.

Direktorica Houstonske policije Martha Montalvo je sporočila, da je od devetih ranjenih oseb, ena v kritičnem stanju, druga pa huje ranjena.

Montalvo je dodala, da je bil strelec odvetnik in imel nekaj težav v svoji pisarni. Televizijska postaja ABC13 je poročala, da je bil strelec partner v eni od odvetniških pisarn v Houstonu. V strelčevem avtomobilu so našli še dodatno orožje.

To je že tretje nakupovalno središče v ZDA, kjer je prišlo do napadov v zadnjih dveh tednih. Pred dnevi je strelec v nakupovalnem centru v Seattlu ubil pet ljudi, 17. septembra pa je moški v nakupovalnem centru v Minnesoti zabodel deset ljudi.