Srhljiva sporočila

Ljubosumni Janez: "Jožica, ubil te bom!"

Gabrijel Toplak
13. 9. 2016, 19.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Vzrok napada Janeza Pušnika iz Slovenske Bistrice, ki je Jožico Keršič iz Ogljenšaka pri Zgornji Polskavi davil pred tamkajšnjim gostiščem, naj bi bil ta, da se je ona pred kratkim zagledala v drugega. Ko je bila pred dnevi sama doma, ji je grozil tudi v njeni hiši.

Jožica Keršič, sicer vdova, se je zadnje dni bala svojega prijatelja celo v lastni hiši.

Pred gostiščem Golob na Bukovcu pri Zgornji Polskavi se je v soboto popoldne odvijala drama, ki je tamkajšnji lastnik Dominik Golob ne pomni, prav tako je ne bo nikoli pozabil.

Dogodek še preiskujejo

Kot so sporočili iz Policijske uprave Maribor, in smo včeraj tudi poročali, je 55-letni moški pred lokalom v okolici Slovenske Bistrice fizično napadel svojo prijateljico in jo poskušal zadaviti. Policija dogodek, ki bi se lahko končal tudi tragično, še preiskuje. Osumljenec (šlo naj bi za Janeza Pušnika iz Slovenske Bistrice, op. p.) je po dejanju pobegnil s kraja dogodka, a se pozneje sam zglasil na policijski postaji. Napadeni Jožici Keršič iz Ogljenšaka pri Zgornji Polskavi pa so pomoč nudili v UKC Maribor in ni v smrtni nevarnosti.

Doma jo je bilo strah

facebook
Njuna skupna ljubezen naj bi bili motorji, a tudi to Jožice v zadnjem času ni več pritegnilo.

Domačini domnevajo, da naj bi bila v ozadju ljubezenska zgodba, saj sta se Jožica in Janez pred časom zaljubila. Slednje je za Svet24 potrdil tudi Golob, ki pravi, da je še vedno zmeden in pretresen, dejanje pripisuje trenutnemu afektu. »Napadalca nisem poznal, medtem ko je bila Jožica naša redna 'gostja'. V naših prostorih je registrirano Turistično društvo Viničarji in Jožica je v društvu nadzornica. Večkrat se oglasila pri nas in tudi to soboto je prišla. Kot nam je povedala, predvsem zato, ker ji je ta prijatelj pred dnevi grozil v njenem domu. Ni pa je našel, ker sem mu je skrila. In to soboto je bila spet sama doma, saj sta bila njuna sinova v službi,« je začel Golob.

Davil s čelado

Skupaj so sedeli za mizo in se pogovarjali, Golobu je z domačega vrta prinesla tudi nekaj vrtnin. Pozneje je želela obiskati še njegovo mamo, ki živi v stanovanjskih hiši za lokalom. »Skupaj naj bi odšli na pokopališče na Zgornji Polskavi, kjer je pokopan Jožičin mož, ki je bil v Jugoslaviji državni prvak v kolesarstvu. Odšla je iz lokala. Jaz sem ostal in čez trenutek se mi je zazdelo, da zunaj slišim nekoga. Nisem odreagiral. Kasneje pa še, kot da bi nekdo hropel oziroma lovil zrak. Odšel sem na dvorišče in zagledal moškega z motoristično čelado na glavi, ki je davil Jožico. Takoj sem stekel proti njima in ga zgrabil, četudi je bil precej večji in težji od mene. Nisem razmišljal. Želel sem pomagati Jožici,« se spominja Golob. Najprej ga je želel potegniti z Jožice z rokami, a mu ni uspelo, potem pa se ga je lotil še z brco in uspel. Napadalec je spustil njeno grlo.

facebook
Gostilna na Bukovcu pri Zgornji Polskavi, kjer je prisebni lastnik preprečil tragedijo.

Krpa okoli vratu

A tukaj se napad še ni končal, dodaja Golob, saj je napadalcu nekako uspelo potegniti Jožico še za lase. Takoj je prijel za njegovo roko in mu poskušal preprečiti, da bi nadaljeval z vlečenjem. Tukaj se je v pretep vključila tudi gostilničarjeva hčerka in Jožico nekako uspela potegniti izpod napadalca.

facebook
Ker so bili njegova strast motorji, so samskega Janeza pogosto videvali na srečanjih motoristov.

»Moški je naenkrat vstal, nič ni rekel, stekel proti motorju in se odpeljal. Jožico smo pospremili v notranjost hiše in ji najprej ponudili kozarec vode. Sama je poklicala policijo in jim po telefonu pojasnila, na kakšne načine ji je grozil. Po prihodu so policisti napisali zapisnik. Zatem smo kakšnih 20 minut v njihovi prisotnosti čakali reševalce. Okoli vratu je ves čas imela krpo, ki smo je nenehno vlažili. Pogled na njen vrat ni bil prijeten. Videti je bilo, kot da bi ji nekdo s temnim flomastrom narisal črto. Naenkrat jo je obšla slabost in najbližji policist jo je prijel, da ni padla. Začela je tudi bruhati, imela je težave z dihanjem,« je pojasnil Golob in dodal, da jim je Jožica v soboto pokazala sporočila, v katerih ji je ta moški grozil po telefonu, da jo bo ubil.

Keršičeva naj bi bila še vedno v bolnišnici, pred vrati pa varnostniki, zaključuje Golob, ki jo je želel priklicati na telefon, a mu ni uspelo. Včeraj pa je na obisk odšla njegova žena.