Kanin

V Bovcu se dogaja, kar so si vsi želeli

pk
13. 9. 2016, 18.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po petkovem ponovnem zagonu krožno-kabinske žičnice na Kanin se je z njo na goro nad Bovcem peljalo že 800 obiskovalcev, kar je izjemno lepa številka, morda celo nad pričakovanji, tako pravijo v Bovcu. In prav tega so se nadejali.

občina Bovec
Turisti pa tudi domačini so nad tem, da se lahko spet peljejo z gondolo, navdušeni.

Samo na prvi dan obratovanja se je na vrh Kanina popeljalo okoli 300 obiskovalcev, v soboto in nedeljo pa še 500. V nedeljo je na Kanin odšla tudi prva organizirana skupina tujcev, je povedal tiskovni predstavnik občine Bovec Milan Štulc.

»Mislim, da je zagon žičnice na Kanin vesel dogodek za celotno dolino Soče, pa tudi širše na Goriškem in v zamejstvu, saj so ljudje to željno pričakovali. Zagotovo pa je za prebivalce Bovške in vse tiste, ki smo osebno veliko vložili v ta projekt, to eden ključnih in najbolj veselih trenutkov po dolgih letih,« pa je povedal vodja komisije bovške občine za obnovo Kanina in poslanec državnega zbora Danijel Krivec.

Ta ob pogledu naprej, na zimsko sezono, ne vidi več ovir, da ne bi žičnica in preostale naprave na smučišču na Kaninu obratovale tako kot pred poškodbo. Dotlej naj bi za obratovanje ponovno usposobili tudi restavracijo Prestreljenik na vrhu Kanina.