Črna kronika

Ozadje poskusa umora: zakaj je Janez davil Jožico

T.L.
12. 9. 2016, 09.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Janez je Jožici že prej grozil, prijavila ga je tudi policiji.

Profimedia
Vaščani govorijo, da jo je posilil in zadavil.

Po grozljivem poskusu umora, ki se je sredi dneva zgodil pred lokalom v okolici Slovenske Bistrice, ko je moški napadel žensko, njegove namene pa je preprečil občan v bližini, zgodba dobiva podobo in imena.

Neuradno je v ozadju dogodka ljubezenska zgodba, poroča časnik Večer. Pred časom naj bi se zaljubila  55-letni Janez P. iz Slovenske Bistrice in Jožica K. iz Ogljenšaka pri Zgornji Polskavi. Jožica je bila vdova, Janez pa samski. Kot pišejo v časniku, njuno razmerje ni trajalo dolgo, čeprav so domačini povedali, da sta bila na začetku videti kot dva najstnika.

Dovolj naj bi ji bilo izkoriščanja

Znanci so povedali, da je bilo Jožici kmalu dovolj, da jo je Janez izkoriščal, saj naj bi ga ta preživljala in mu dajala denar. Njene težave pa so se s tem, ko mu je povedala, da ga bo zapustila, šele prav začele, saj naj bi ji začel Janez groziti, tako osebno kot tudi preko telefona.

Minuli teden naj bi Jožica prijavila policiji, da naj bi Janez vlomil v njihov dom in jim grozil. In v soboto je počilo: Janez je Jožico čakal pri gostišču Golob v Bukovcih pri Zgornji Polskavi in jo napadel. Kričanje je slušal lastnik gostilne Dominik, ki je pritekel na dvorišče in videl moškega, kako sedi na ležeči ženski in jo davi. Uspelo mu je moškega spraviti z ženske. Moški pa je nato sedel na motor, se odpeljal, kasneje pa se je sam javil policistom, še poroča časnik.

Janez ima menda že obsežen policijski dosje, zdaj je v policijskem pridržanju, z ovadbo za poskus umora ga bodo policisti privedli na sodišče.