Samoobramba?

Dekle pokončalo serijskega posiljevalca Darka

R.T.
12. 9. 2016, 08.57
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Zaradi posilstev je polovico svojega življenja preživel za zapahi.

Facebook
O razlogih za umor zaenkrat ni znanega še nič oprijemljivega.

Po glasnem vpitju in kričanju je v soboto Darko Keleminović (48) v enem od zagrebških stanovanj obležal mrtev. Domovanje večkrat obsojenega posiljevalca so hitro obkolili policisti.

Zdravnik, ki je prihitel na kraj dogajanja, je bil nemočen. Ni mu preostalo drugega, kot da je potrdil, da je Darko res umrl, potem ko mu je v srce zasadila nož.

Policisti so neimenovano 21-letnico privedli na eno od zagrebških policijskih postaj in jo podrobno izprašali. O razlogih za umor zaenkrat ni znanega še nič oprijemljivega, a bi motiv kaj lahko bil nov poskus posilstva.

Zgodovina posilstev

Njegovo ime se je v medijih nazadnje znašlo leta 2006, ko je bil obsojen zaradi posilstva 22-letnice – posilil jo je, ko je bil na pogojnem izpustu iz zapora, potem ko je bil zaradi več posilstev obsojen na 14 let za rešetkami. Leta 2001 je posilil 20-letno dekle, ko je bil na pogojnem izpustu, potem ko so ga leta 1993 obsodili zaradi treh posilstev. Takrat so ga obsodili na sedem let zapora; po posilstvu 20-letnice so mu kazen zvišali na 14 let.