Hannes Arch

V helikopterski nesreči umrl Red Bullov pilot

G.G.
9. 9. 2016, 11.56
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

V trčenju helikopterja ob vznožju Grossglocknerja je umrl Red Bullov športni pilot Hannes Arch.

Profimedia
Hannes Arch je veljal za dobrega pilota.

Zakaj je helikopter na višini okoli 2300 metrov trčil v skalovje v bližini najvišje avstrijske gore, še ni pojasnjeno.

V večernih urah bi moral 48-letni Arch s helikopterjem po dostavi paketa v gore odleteti nazaj proti Salzburgu. Vreme je bilo primerno, Arch je bil izkušen pilot.

Reševalna akcija je stekla takoj po nesreči, okoli 21. ure. Zaradi težko dostopnega terena, so prišli reševalci na kraj nesreče čez tri ure. 48-letnemu Archu niso mogli pomagati, so pa nudili prvo pomoč edinemu potniku, ki so ga nato s helikopterjem odpeljali v bolnišnico v Lienzu.

Imel je neverjetno voljo in velik smisel za humor

Nesrečni Avstrijec je tekmoval na preizkušnjah za svetovno prvenstvo Red Bull Air Race, v tem tekmovanju sodeluje tudi Slovenec Peter Podlunšek.

"Hannes Arch je imel posebno energijo, neverjetno voljo in velik smisel za humor. Dobrega prijatelja in neusmiljenega tekmeca se bo ekipa Peter Podlunšek Racing spominjala z velikim spoštovanjem in toplino v srcu. Za Hannesom bo ostala praznina, ki jo je nemogoče zapolniti in kar težko si predstavljamo, da na naslednji dirki ne bo več hangarja s številko 22, kjer se je okrog Hannesa vedno trlo ljudi," je ob tragični izgubi prijatelja zapisalo moštvo Peter Podlunšek Racing.